De Grote Markt in Brussel.
Volledig scherm
De Grote Markt in Brussel. © Marc Baert

Washington Post spot met absurditeit van Belgische toiletregels

“Rare jongens, die Belgen”, moeten ze daar bij The Washington Post denken. De Amerikaanse krant wijdt immers een heel artikel aan onze coronaregels rond de feestdagen. “Belgen mogen gasten uitnodigen voor het kerstdiner, maar slechts één van hen mag het toilet gebruiken”, zo kopt de krant.

22 reacties

 • Marc vangeel

  1 maand geleden
  Op het eerste zicht is dat inderdaad belachelijk .Ik denk eerder dat het toilet gebruik door èèn gast is om te vermijden dat men 50 wetten moet maken waarvan de helft voor interpretatie vatbaar is.En met onze rechters uit verschillende gewesten en politieke strekkingen zijn sommige uitspraken aheum
 • Maria Wijnants

  1 maand geleden
  Ik ben al lang niet meer mee met de absurde beslissingen van deze regering. Ik ben bang hoe het zal verlopen met die vaccinaties, eerst maar eens zien dat we die vaccins gaan krijgen. Die mondmaskers dat was ook hilarisch.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Gezien hun aanpak zijn de Amerikanen in de VS wel de laatste die opmerkingen moeten maken over anderen. Ze hebben met Trump de grootste mop van de wereld daar. Ook een manier om 'great again' te zijn.
 • Ludo Wouters

  1 maand geleden
  De Belgenmoppen met corona zijn niet meer te tellen. 8 of 9 ministers wie weet het nog, zelfs de eerste minister kent hun namen niet eens. De sage van de mondmaskers zijn wereldberoemd; De uitspraken van onze "experten" zijn niet normaal. Elke week komen ze met iets anders. En dan nu Verlinden. Normaal zou je van een advocate toch wat meer mogen verwachten, maar niet dus.
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Begrijpen die Amerikanen dan niet dat deze 'absurde' regel de mensen moet overtuigen om NIET naar zulke kerstdiners te gaan. 
 1. Nederlandse regering gevallen over ‘toeslagenaffaire’
  Play
  UPDATE

  Nederland­se regering gevallen over ‘toeslagen­af­fai­re’

  Na dagen van crisissfeer en spoedberaad heeft de Nederlandse regering besloten om de handdoek in de ring te werpen. Het kabinet Rutte III stapt op vanwege de zogenaamde toeslagenaffaire, waarvan “de aanpak op een verschrikkelijke manier is mis gegaan.” “Onschuldige mensen zijn gecriminaliseerd, hun levens zijn verwoest en de Kamer is daarover onjuist en onvolledig geïnformeerd”, verklaarde premier Mark Rutte tijdens een persconferentie.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw