Volledig scherm
© EPA

Washington pakt Chinese media in Verenigde Staten aan

De Amerikaanse regering voert haar strijd op tegen staatspropaganda door Chinese media in de Verenigde Staten. Washington gaat vier grote Chinese mediabedrijven voortaan behandelen als ambassades. Daardoor worden hun activiteiten op Amerikaanse bodem beperkt.

 1. LIVE. Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrategie - Maatregelen in Manchester naar hoogste niveau
  Play

  LIVE. Van Ranst “niet blij” met nieuwe teststrate­gie - Maatrege­len in Manchester naar hoogste niveau

  De coronacijfers blijven in België en andere Europese landen met duizelingwekkende kracht toenemen. Het onderwijs schakelt naar code ‘oranje’, maar alle leerlingen, zowel basis als secundair, blijven voltijds naar school gaan. Dat heeft de onderwijswereld na een marathonvergadering beslist. Lees in dit liveblog alles over de nieuwe maatregelen en laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
 2. Zomaar van hot naar her reizen, is ook met een coronavaccin iets wat we zullen moeten loslaten

  Zomaar van hot naar her reizen, is ook met een coronavac­cin iets wat we zullen moeten loslaten

  Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde aan de universiteit van Kopenhagen, schetst een somber beeld van de toekomst zelfs indien er een coronavaccin wordt gevonden. “Aids legde de vrije seks aan banden, Covid-19 is ook een soa, geen seksuele, maar een sociaal overdraagbare aandoening. De seks zoals we die in de jaren 70 hadden, is nooit teruggekomen. Ik denk dat hetzelfde gaat gelden voor onze sociale relaties”, zegt de Nederlander in een interview met de Volkskrant.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement