De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken fluistert de Amerikaanse president Trump iets toe tijdens een kabinetsvergadering.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken fluistert de Amerikaanse president Trump iets toe tijdens een kabinetsvergadering. © Photo News

Washington organiseert speciale top over strijd tegen IS

De ministers van een brede internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS) zullen op 14 november in Washington samenkomen voor strategische gesprekken over de strijd tegen de terreurorganisatie. Dat meldt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo.

2 reacties

 • August Leemans

  2 jaar geleden
  Maar is Amerika nog wel te vertrouwen. Trump is te labiel om nog vertrouwen in te hebben. De Koerden weten er alles over.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Denk ook niet dat dat veel gaat veranderen. Die aanhangers zijn gewoon moordenaars die doden als ze zin hebben. Ze vinden dat ze altijd gelijk hebben voor hun daden in de naam van een eigen denkbeeldig iets. Straffer nog. Die denkbeeldige spoort hen aan om terreur te zaaien en te moorden!!
 1. Al-Baghdadi kreeg net als Osama bin Laden zeemansgraf

  Al-Baghdadi kreeg net als Osama bin Laden zeemans­graf

  De Verenigde Staten willen ondanks een gereduceerde troepenmacht in Syrië, onverbiddelijk doorzetten met de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) na de dood van IS-leider, Aboe Bakr al-Baghdadi. "Onze missie in Syrië is vandaag dezelfde als aan het begin van onze operaties in 2014: de permanente nederlaag van IS mogelijk maken", zei minister van Defensie Mark Esper op een persconferentie in het Pentagon. De IS-leider heeft een zeemansgraf gekregen.