Bij het bombardement op Baghuz vielen tachtig doden.
Volledig scherm
Bij het bombardement op Baghuz vielen tachtig doden. © AFP

Washington opent onderzoek naar Amerikaanse luchtaanval in Syrië met veel burgerdoden

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft de opdracht gegeven om een nieuw onderzoek te openen naar een Amerikaanse luchtaanval in Syrië. Daarbij zijn tientallen burgers om het leven gekomen. Het onderzoek volgt op onthullingen door de krant ‘The New York Times’. Die schreef dat het leger geprobeerd zou hebben om de dood van burgers te verbergen.

  1. België wil toch tanks naar Oekraïne sturen, maar struikelt over kostenplaatje: “Ze vragen 500.000 euro voor tank die we verkochten aan 15.000 euro”

    België wil toch tanks naar Oekraïne sturen, maar struikelt over kosten­plaat­je: “Ze vragen 500.000 euro voor tank die we verkochten aan 15.000 euro”

    De federale regering zet morgen normaal het licht op groen voor een nieuw pakket militaire steun aan Oekraïne, maar tanks zullen daar niet bij zijn. Reden? België heeft al jaren geen tanks meer. Nederland ook niet, maar daar overweegt de regering om er aan te kopen voor Oekraïne. Is dat ook voor ons een optie? De wil is er alvast, maar het kostenplaatje speelt de regering parten.