Magda en Joseph Goebbels
Volledig scherm
Magda en Joseph Goebbels © getty

Was de first lady van de nazi's joods?

Een oude bewonerskaart die de Duitse krant Bild ontdekte en waarnaar historicus Oliver Hilmes in zijn boek 'Berlijn 1936' verwijst, bevat een duister geheim. Was de belangrijkste vrouw van nazi-Duitsland een half-Jodin?

 1. 1.300 baby’s in Brazilië bezweken aan gevolgen van coronavirus: “Ik wilde test voor mijn zoon, maar dokter stuurde me wandelen”
  2

  1.300 baby’s in Brazilië bezweken aan gevolgen van coronavi­rus: “Ik wilde test voor mijn zoon, maar dokter stuurde me wandelen”

  De sterftecijfers hebben een nieuwe piek bereikt, maar dat is niet de enige opvallende vaststelling in Brazilië. Sinds de start van de epidemie zijn er volgens de BBC ook al 1.300 baby’s bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Lerares Jessika Ricarte weet helaas hoe die pijn aanvoelt: zij verloor haar eenjarige zoon nadat een dokter weigerde een coronatest uit te voeren. Twee maanden later is Lucas aan MIS-C overleden, een zeldzame complicatie van het virus waarbij de hartspier ontstoken raakt. De kinderziekte werd ook al verschillende keren in ons land vastgesteld.
 1. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?

 2. Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?
  Play
  Blind Getrouwd

  Zetten Hanne en Dave een punt achter hun huwelijk of niet?