afp
Volledig scherm
© afp

Warme grotten onder ijs Antarctica herbergen mogelijk nieuwe diersoorten

Het is koud op Antarctica, maar onder het ijs bevinden zich ook grotten met warme temperaturen tot 25 graden Celsius. Onderzoekers hebben in bodemstalen uit ondergrondse holen rond de vulkaan Mount Erebus op Antarctica DNA van mossen, algen en kleine diertjes gevonden. Ook DNA dat niet matcht met bekende soorten.

 1. Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriendschap, wel pragmatische dialoog”. Biden beklemtoont “nood aan basisregels”

  Poetin over gesprek met Biden: “Geen vriend­schap, wel pragmati­sche dialoog”. Biden beklem­toont “nood aan basisre­gels”

  De langverwachte ontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin die iets na de middag begon, is ondertussen afgelopen. De twee wereldleiders schudden elkaar kort de hand voor de start van hun gesprek. “Het is altijd beter om elkaar face to face te zien”, zei Biden bij aanvang. Een stelling die hij ook na afloop herhaalde. Volgens beide leiders was er tijdens de ontmoeting geen sprake van vijandigheid. Poetin en Biden gaven achteraf elk apart een persconferentie.
 2. Kabelbaandrama: Italiaanse zender Tg3 krijgt kritiek op het verspreiden van beelden waarin cabine naar beneden stort
  Play
  1

  Kabelbaan­dra­ma: Italiaanse zender Tg3 krijgt kritiek op het versprei­den van beelden waarin cabine naar beneden stort

  Gisteren deelde de Italiaanse televisiezender Tg3 de beelden van het kabelbaandrama in het Italiaanse Stresa. Bij de ramp kwamen vorige maand veertien mensen om het leven. Slechts één inzittende, de 5-jarige Eitan uit Israël, overleefde de crash. Op sociale media kwam felle kritiek op het publiek maken van de beelden. Volgens een aantal Italianen getuigt het verspreiden van de video van weinig respect voor de slachtoffers en hun familie.