Ben Hur-acteur Charlton Heston (1923-2008) was jarenlang het boegbeeld van de National Rifle Association (NRA).
Volledig scherm
Ben Hur-acteur Charlton Heston (1923-2008) was jarenlang het boegbeeld van de National Rifle Association (NRA). © AP

Wapenlobbygroep NRA is in San Francisco voortaan "binnenlandse terreurorganisastie"

BuitenlandIn de Californische stad San Francisco krijgt de invloedrijke Amerikaanse wapenlobbygroep NRA voortaan het etiket "binnenlandse terroristische organisatie”. Het stadsbestuur heeft een resolutie in die zin aangenomen, nadat in juli bij een schietpartij in de omgeving van San Francisco 3 doden en 17 gewonden gevallen waren. De NRA noemt de beslissing "een belachelijke stunt".

7 reacties

 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Dat iedere Amerikaan het recht heeft om een wapen te hebben tot daar aan toe maar de vrije verkoop, zonder enige controle, van oorlogswapens is een regelrechte schande. De poging van NRA om de aandacht af te leiden naar daklozen en druggebruik is totaal naast de kwestie.
 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Nogmaals: een wapen schiet niet vanzelf,het is de méns die de trekker overhaalt en verantwoordelijk is voor dodelijk geweld met een vuurwapen.Wapens verbieden lost dat probleem van moordzucht niet op.
 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  sommige Amerikaanse steden liggen erbij als een derde wereldland; de drugsbendes nemen over, leegstand, werkloosheid, onveiligheid, etc. ze zouden hun beter daar mee bezig houden, want een deel van de onveiligheid duwt de mensen richting wapens. en zomaar een organisatie bestempelen als terroristisch zou wel eens veel geld kunnen kosten.
 • Mario Tersago

  1 jaar geleden
  Blij dat iemand, 'een' stap durft zetten in die richting.. Al is het maar symbolisch. Een registratesysteem voor de tweedehandsmarkt zou al een grote verbetering zijn. Mensen daadwerkelijk aansprakelijk maken als de (tweedehands) wapens opduiken bij aanslagen of criminele feiten, zonder dat men dit niet kan aantonen ahv registratie of valide reden.
 • erik vercammen

  1 jaar geleden
  Het wordt tijd dat meerdere dat doen
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Texas maakt wapenwetten nog soepeler, luttele uren na schietpartij met zeven doden: “Hoeveel levens gaan we nog offeren aan de wapenlobby?”

  Texas maakt wapenwet­ten nog soepeler, luttele uren na schietpar­tij met zeven doden: “Hoeveel levens gaan we nog offeren aan de wapenlobby?”

  In Texas zijn om middernacht plaatselijke tijd nieuwe wetten in voege getreden die het voor inwoners van de staat nog makkelijker moeten maken wapens te dragen. De nieuwe regels kwamen er slechts een paar uur nadat een schutter zeven mensen heeft doodgeschoten en ongeveer twintig anderen heeft verwond. Democratische politici reageren verontwaardigd. “We moeten deze epidemie stoppen.”
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden