De Russische wapenhandelaar Viktor Bout.
Volledig scherm
De Russische wapenhandelaar Viktor Bout. © Belga

Wapenhandelaar geeft interview na controversiële gevangenenruil: “Westen probeert Rusland te verwoesten”

“Westerse landen proberen Rusland te verdelen en te verwoesten.” Dat verklaarde de Russische wapenhandelaar Viktor Bout een dag nadat hij als gevangene geruild werd voor de Amerikaanse basketster Brittney Griner.

 1. Nucleaire dreiging neemt af: is dit het moment voor onderhandelingen? Is het einde van de oorlog in zicht? Expert over toenadering Poetin met het Westen
  PREMIUM

  Nucleaire dreiging neemt af: is dit het moment voor onderhande­lin­gen? Is het einde van de oorlog in zicht? Expert over toenade­ring Poetin met het Westen

  Volgens Duits bondskanselier Olaf Scholz is de nucleaire dreiging afgenomen. En Russisch president Vladimir Poetin zei gisteren nog dat hij niet gek is: hij zal niet als eerste kernwapens inzetten. Vorige week belden beide staatshoofden voor het eerst sinds lang. Is dit het moment waarop het spierballengerol verhuist naar de onderhandelingstafel? “Poetin lijkt stilaan te beseffen dat hoe radicaler hij wordt, hoe meer steun hij verliest”, zegt professor internationale politiek Sven Biscop (UGent en Egmontinstituut).
 2. IN BEELD. Dronefoto’s en -video’s tonen enorme schade van aardbeving in Turkije en Syrië

  IN BEELD. Dronefoto’s en -video’s tonen enorme schade van aardbeving in Turkije en Syrië

  Er zijn duizenden doden en gewonden gevallen bij de zware aardbeving in Turkije en Syrië. De eerste schok had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Daarna waren er nog een reeks bevingen, waaronder eentje met een kracht van 7,5. Dat heeft ook voor zware schade gezorgd aan gebouwen en infrastructuur. Dat tonen videobeelden gemaakt met drones in de Turkse stad Çukurova, die hierboven te bekijken zijn. Hieronder zijn foto’s verzameld die de ravage in Turkije en Syrië tonen.