“Wanneer komen we in godsnaam in opstand tegen de wapenlobby?” Emotionele Biden doet oproep voor strengere wapenwet

Na het schietdrama in Texas, waarbij dinsdag achttien leerlingen van een basisschool en een leerkracht door een 18-jarige man werden doodgeschoten, deed de Amerikaanse president Joe Biden een emotionele oproep voor strengere wapenwetgeving. Hij moet echter rekening houden met forse tegenstand van de wapenlobby.

 1. Russische raketten slaan in op shoppingcenter in Krementsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”
  Play

  Russische raketten slaan in op shopping­cen­ter in Kre­mentsjoek waar meer dan 1.000 mensen aanwezig zouden zijn: “Zeker 13 doden en 56 gewonden”

  Russische raketten zijn ingeslagen op een shoppingcenter in Krementsjoek, in Centraal-Oekraïne. Er zouden meer dan 1.000 mensen aanwezig zijn. Dat heeft president Volodymyr Zelensky gezegd. Ondertussen zijn er al 15 doden geteld en raakten 59 mensen gewond. De lokale autoriteiten vrezen dat het aantal doden nog sterk kan oplopen: er zijn immers nog meer dan 40 mensen vermist. De G7 hebben vanuit de top in Duitsland de aanval veroordeeld en noemen het een “oorlogsmisdaad”. Poetin zal volgens de zeven landen verantwoording moeten afleggen voor deze daad.
 1. Zelensky dringt aan bij G7-leiders: “Doe al het mogelijke om oorlog voor einde van het jaar te beëindigen”

  Zelensky dringt aan bij G7-lei­ders: “Doe al het mogelijke om oorlog voor einde van het jaar te beëindigen”

  De G7-leiders hebben maandag in een gezamenlijke verklaring tijdens hun top in Zuid-Duitsland toegezegd Oekraïne “zo lang als nodig financiële, humanitaire, militaire en diplomatieke steun” te blijven verlenen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had er bij de G7-leiders op aangedrongen om “al het mogelijke te doen” om de oorlog in zijn land tegen het einde van het jaar te beëindigen.