“Wanhopige Afghanen gooien kinderen over prikkeldraad aan luchthaven Kaboel”

“Wanhopige vrouwen gooien hun baby’s over de prikkeldraad en vragen Britse soldaten om hen mee te nemen.” Dat heeft een hoge Britse legerofficier verteld tegen een journalist van SkyNews die aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel is. Op die manier hopen moeders en vaders hun kinderen in veiligheid te brengen. 

26 reacties

 • Sara Peeters

  5 maanden geleden
  Inderdaad uitroeien was het beste, ze proberen via de media de westerse wereld te sussen maar niks is waar. Deze tacktiek hebben geleerd van Israël. Taliban is nu volop van deur tot deur iedereen die verzet had uit te moorden. En de vrouwen hun rechten worden ontnomen. De volgende stap is veel aanslagen plegen. Als ze erkend worden en bewapend moet Europa oppassen. Ik heb jullie verwittigd, doe iets tegen deze terroristen.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  België is in verhouding klein met ca. 500 gemeenten. Stel dat je het wil verdedigen tegen een bedreiging. In alle gemeenten stationeer je 100 gewapende soldaten in een vaste standplaats. De wegen en het land er tussen laat je aan de vijand. Dan rol je die één na één toch op met 1000 rebellen. Dat is de VS strategie die faalt, Leopold Vanhoof. Er sneuvelden wel 60.000 Afghaanse soldaten op die manier. En 40.000 burgers. Vaak familie van die soldaten, op het platteland vermoord door Taliban.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Er werd wel degelijk terug gevochten. In Kandahar zelfs meer dan twee weken. Er is een belangrijk verschil met de eerste keer onder het Taliban bewind. Toen wisten de Afghanen niet wat hen over kwam. Nu wel. Het passief verzet en de sabotage zullen veel groter zijn. En al vlug zullen er broeinesten van gewapend verzet en onder de Taliban interne spanningen zijn. Volgend jaar vechten die stammen terug onder elkaar. Volgens hun traditie bij het uitbreken van de lente.
 • Leopold Vanhoof

  5 maanden geleden
  Anderen laten "vechten" voor je land en zelf veilig aan de kant blijven of er geld aan verdienen en dan zie je hoever je komt. Het leger en de leiders zijn gewoon gaan lopen.
 • Ronald Beintema

  5 maanden geleden
  De taliban had nooit mee onderhandeld moeten worden! Uitroeien was de enige goede manier! Zij horen niet op deze planeet!!!
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Kunnen onze landgenoten de taliban ontvluchten? “In hun ogen ben ik de vijand”
  PREMIUM

  Kunnen onze landgeno­ten de taliban ontvluch­ten? “In hun ogen ben ik de vijand”

  Honderd landgenoten en hun families in Afghanistan kunnen enkel afwachten en hopen op die eerste Belgische vliegtuigen die vrijdag landen in Kaboel. Wie het land uit wil, moet wachten op groen licht van de ambassade en op eigen kracht tot aan de luchthaven geraken. Maar de weg naar de luchthaven is bezaaid met talibanstrijders die woensdag al een bloedbad veroorzaakten met wapens, stokken en zwepen. Zullen de taliban Belgen laten vertrekken? Drie landgenoten getuigen.
 1. Europa zet zich schrap voor nieuwe migratiecrisis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”
  PREMIUM

  Europa zet zich schrap voor nieuwe migratie­cri­sis: "Alles op alles zetten om te vermijden dat Afghanen ook maar in de buurt van onze grenzen komen”

  Zal de machtsovername van de taliban in Afghanistan een nieuwe migratiestroom richting Europa teweegbrengen? Hoewel alles er momenteel op wijst dat de taliban hun landgenoten weinig kansen bieden om te vluchten, vrezen Europese leiders wel degelijk een herhaling van de migratiecrisis van 2015. Hoe bereiden ze zich daarop voor, welke maatregelen worden genomen en wat is de positie van ons land? Professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) maakt een scherpe analyse van de situatie.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.