Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/Cultura RF

Wandelaar in levensgevaar na aanval van duizenden bijen: “Zoiets hebben we nog nooit gezien”

Twee wandelaars zijn dinsdag aangevallen door duizenden woedende bijen in het Franse departement Haute-Loire. Een zeventigjarige man kreeg honderden steken en zweeft tussen leven en dood. Een 52-jarige vrouw die hem vergezelde, is er beter aan toe. Ook hulpverleners moesten steken incasseren. Een imker bracht redding.

11 reacties

 • Bart De Pauw

  2 jaar geleden
  Ze zouden nu aan deze 2 mensen eens moeten vragen of ze 'eau de Cologne' op hadden. Ik vermoed dat de man dit gebruikte. Parfum's en deo's en dergelijke, en zeker 'eau de Cologne' is iets waar ze niet tegen kunnen. Oorzaak zal eerder daar te zoeken zijn ( samen met slecht weer) dan aan het wegnemen van honing ...
 • Peggy Vandevelde

  2 jaar geleden
  Brent, de brandweer verdelgt wespen en geen bijen. Daarvoor kan je een imper laten komen die de nest meepakt door de koningin mee te nemen die in die nest zit. Wespen zijn van nature agressiever en steken soms zonder enige aanleiding. Daarnaast kunnen wespen steken zonder te sterven want hun angel wordt niet van hun lijf gerukt zoals bij bijen. Dus bijen steken daarom ook alleen als ze gevaar voelen voor hun, hun nest en hun koningin.
 • Catherine Segers

  2 jaar geleden
  Wim De Smet, Juist, als ge al hun voedsel wegneemt dan worden ze idd ziek!
 • Andre Crommen

  2 jaar geleden
  Ja de brandweer maakt die bijen met plezier af, wespen idem...
 • Theo Van Hoof

  2 jaar geleden
  Hugo Stigletz: wespenverdelging heeft niks te zien met bijen. Je mag de bijen zelfs niet doden. Dat is dus een heel ander verhaal. Hoeveel wespenpakken zijn er in een gemiddelde kazerne? 20? Ik denk dat er dat veel minder zullen zijn. Water nevelen was de beste oplossing.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”