Telegram
Volledig scherm
© Telegram

Wagnergroep vindt geen nieuwe rekruten na zware verliezen in Oekraïne: “Ze weten dat ze als kanonnenvlees zullen dienen”

De Wagnergroep heeft het moeilijk om nieuwe rekruten te vinden in Russische gevangenissen. Oorzaak zijn de verhalen over de zware verliezen die het Russische huurlingenleger leed in het oosten van Oekraïne en die het thuisfront bereikt hebben.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Russische miljardair en vriend van Poetins jongste dochter omzeilt westerse sancties en importeert ‘s werelds duurste wijnen

  Russische miljardair en vriend van Poetins jongste dochter omzeilt westerse sancties en importeert ‘s werelds duurste wijnen

  Een Russische oligarch is er de afgelopen maanden in geslaagd om de westerse sancties tegen Rusland te omzeilen en honderden peperdure flessen wijn van over de hele wereld te importeren. Dat schrijft de onafhankelijke Russische nieuwssite ‘The Insider’. Alleen al in november en december kon miljardair Alexey Repik, een vriend van de jongste dochter van president Vladimir Poetin, bijna 4 miljoen euro aan flessen wijn binnensluizen.
 1. Wat betekent de beloofde levering van 31 Amerikaanse tanks aan Oekraïne? “In het Kremlin zullen ze nu ongemakkelijk beginnen schuiven op hun stoel”
  PREMIUM

  Wat betekent de beloofde levering van 31 Amerikaan­se tanks aan Oekraïne? “In het Kremlin zullen ze nu ongemakke­lijk beginnen schuiven op hun stoel”

  Na Duitsland hebben nu ook de Verenigde Staten een levering van tanks beloofd aan Oekraïne. President Joe Biden kondigde vandaag aan dat het Amerikaanse leger 31 M1 Abrams-gevechtstanks naar Oekraïne zal sturen. Welke impact kunnen die hebben op het terrein, wat is het verschil met de Leopard 2-tanks en hoe zal Poetin reageren? We vroegen het aan oud-kolonel en defensiespecialist Roger Housen.
 2. Nieuwe studie toont aan dat Alzheimer in een vroeg stadium zichtbaar is in het oog

  Nieuwe studie toont aan dat Alzheimer in een vroeg stadium zichtbaar is in het oog

  Onderzoek heeft uitgewezen dat het oog kan helpen bij de diagnose van de ziekte van Alzheimer en dit voor de gekende symptomen zichtbaar zijn. Meestal wordt de ziekte pas ontdekt wanneer het geheugen en gedrag al aangetast zijn. Uit de studie blijkt dat verandering in het netvlies kan gelinkt worden aan de aantasting van het geheugen. Hierdoor kan de ziekte van Alzheimer in een vroeger stadium ontdekt worden aangezien “de ziekte al tientallen jaren voor de eerste symptomen van geheugenverlies in het lichaam aanwezig is”, klinkt het bij de onderzoekers.