Yevgeni Prigozjin, baas Wagner-groep
Volledig scherm
Yevgeni Prigozjin, baas Wagner-groep © Getty Images

Wagner rekruteert nu zelfs misdadigers in Afrika voor oorlog in Oekraïne

De Russische invasie van Oekraïne loopt niet zoals gepland. Uit alle hoeken van Rusland worden gemobiliseerden naar het front gebracht. En de beruchte praktijk om gevangenen te ronselen, krijgt nu zelfs een internationale dimensie. De Russische paramilitaire groep Wagner rekruteert misdadigers in de Centraal-Afrikaanse Republiek voor de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite ‘The Daily Beast’.

24 reacties

 • Polutnik Ronald

  2 maanden geleden
  De Russen en nu de Wagner groep , noemen Frankrijk een terroristen staat . En zij zelf zijn terroristen en doen niets anders dan gevangen en criminelen inlijven tot de Wagner group voor oorlog te voeren . Als Rusland met zijn Wagner igroup zou uitgeschakeld worden was al veel opgelost voor de hele wereld .
 • André Gijbels

  2 maanden geleden
  Die Afrikanen gaan met rubberen botten,en met tjoffele kleding in loopgrachten liggen aan -5 a -10°c , die weten niet wat een winteroffensief is zeker.
 • mobius vandenhole

  2 maanden geleden
  En de meeste sneuvelen binnen 1 maand
 • bruno draulans

  2 maanden geleden
  Manman, ze zijn de wanhoop nabij. Ik denk dat de Vladi al lang spijt heeft van zijn speciale operatie. De reden dat hij geen volle mobilisatie doet is, omdat de zonen van zijn vriendjes in Moskou dan moeten gaan vechten. Ale, meer in de weg lopen.
 • ivan claeys

  2 maanden geleden
  Afrikanen in de Russische winter ! Veel succes !
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.