President Donald Trump maakt een dansje nadat hij zijn aanhangers heeft toegesproken op de luchthaven bij Johnstown, Pennsylvania.
Volledig scherm
PREMIUM
President Donald Trump maakt een dansje nadat hij zijn aanhangers heeft toegesproken op de luchthaven bij Johnstown, Pennsylvania. © Photo News

Waarom zijn fans van Trump zo fanatiek? Professor communicatiewetenschap: “Tegenargumenten horen ze niet eens”

Aanwijzingen dat er op grote schaal gefraudeerd wordt bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn er niet. Maar als president Donald Trump dat verkondigt, geloven zijn aanhangers hem blindelings. “Hen overtuigen van het tegendeel is bijna onmogelijk”, zegt professor Baldwin Van Gorp (KU Leuven). Maar als je het toch zou willen proberen, hoe pak je het dan aan?

35 reacties

 • christiaan boone

  7 maanden geleden
  @Stijn Van Keer: dat is juist het probleem, Trump is geen Republikein, Trump heeft destijds verklaard dat, als hij President zou willen worden, dit enkel kon wanneer hij Republikein werd, omdat je aan de Republikeinen alles kon wijsmaken: hij heeft gewoon misbruik gemaakt van de Republikeinse Partij ( GOP ), door verder te bouwen op de grondbeginselen van de Tea-party, die al enkele jaren daarvoor de Republikeinse Partij had geïnfiltreerd, de laatste echte Republikein was senator Mc Cain..
 • Sjonny Martero

  7 maanden geleden
  45 % heeft wel op hem gestemd. Hen allemaal afschilderen als dommerijen is een vorm van pretentie. Links trekje?
 • André Van der Poorten

  7 maanden geleden
  Elk van de kandidaten heeft plus- minus 70 miljoen kiezers achter zich en alleen die van Trump zijn fanatiek ????
 • Jones Torreira

  7 maanden geleden
  De polarisatie komt enkel door de republikeinen die alles wat ze van obama konden tegenhouden ook tegengielden. Een voormalige republikein heeft enkele jaren geleden toegegeven dat ze net nadat Obama in 2008 won, samenkwamen en overeenkwamen Obama op elke mogelijke manier te blokkeren. En dat hebben ze ook gedaan
 • Albert Van Daele

  7 maanden geleden
  Als men in de VS niet naar de elitescholen kan gaan is de kwaliteit van het onderwijs zeer onder de middelmaat. Wij moeten ook opletten dat we de evolutie niet overnemen!!
 1. Fox News weigert Biden te erkennen als president: “Nemen Trumps juridische stappen zeer serieus”

  Fox News weigert Biden te erkennen als president: “Nemen Trumps juridische stappen zeer serieus”

  Harde taal op Fox News. De Amerikaanse nieuwszender weigert Joe Biden te benoemen als verkozen president, ook niet wanneer hij straks de nodige 270 kiesmannen zou behalen. Dat meldt CNN nadat het twee interne memo’s onder ogen kreeg. De rechtszaken die huidig president Trump aanspant, zijn daarvoor de reden. Afgelopen nacht steunden Fox-opiniemakers als Sean Hannity en Laura Ingraham al de fraudebeschuldigingen van Trump na diens toespraak. Fox News ontkent echter dat de zender zal weigeren om Biden te erkennen als president-elect.
 2. Spanjaard ontvoert kinderen om zijn ex te treffen: lichaam van Olivia (6) in sporttas teruggevonden op bodem van de zee

  Spanjaard ontvoert kinderen om zijn ex te treffen: lichaam van Olivia (6) in sporttas teruggevon­den op bodem van de zee

  In Tenerife is het lichaam van Olivia Gimeno teruggevonden in een sporttas op de bodem van de zee. Het zesjarige meisje was net als haar zus Anna (1) al sinds 27 april vermist. Meteen was duidelijk dat de meisjes ontvoerd waren door hun vader. Speurders stellen nu alles in het werk om in de onmetelijke diepte van de Atlantische Oceaan ook Anna en Tomás terug te vinden. Met zijn gruweldaad wilde de man vooral zijn ex Beatriz Zimmerman treffen.