Volledig scherm
© EPA

Waarom Taiwan zo weinig coronabesmettingen en doden telt

Taiwan, een onafhankelijke staat in de Oost-Chinese Zee, telt meer dan 23 miljoen inwoners en ligt op amper 1.000 kilometer van de Chinese stad Wuhan – waar het coronavirus in december voor het eerst werd vastgesteld. Toch zijn er tot op vandaag amper 329 bevestigde coronabesmettingen en stierven er vijf mensen aan de gevolgen van het virus. Ter vergelijking; België telt 15.384 bevestigde besmettingen en 1.011 doden volgens de laatste cijfers. Hoe dat verschil verklaard kan worden? Omdat Taiwan de grenzen streng ging controleren zodra het coronavirus hen ter ore kwam.

57 reacties

 • Erik De Keulenaer

  10 maanden geleden
  Evelyne Dewulf , waar wij voor gekozen hebben ?? Jij mss wel maar dat was de minderheid remember !? Degen die niet verkozen zijn zitten daar nu te prutsen !
 • Erwin Fiers

  10 maanden geleden
  Die hebben gewoon meer discipline dan wij.Komend weekend mooi weer.In het Nieuwsblad stond te lezen: haal de barbecue maar boven.En dan zal er een loopje genomen woreen met social distancing.Waar zijn we mee bezig?
 • evelyne dewulf

  10 maanden geleden
  Gedane zaken hebben geen keer. Nogmaals, we hebben de politiekers waarvoor we gekozen hebben. Opkomstplicht houdt in dat je er geen vogelpiek van maakt in het kieshokje
 • Jan Demulder

  10 maanden geleden
  Ben vaak in Taiwan, en idd controle op de luchthaven maar social distancing is daar een tweede natuur, ook een masker is daar heel natuurlijk. Iedereen die verkouden is of zich grieperig voelt doet uit respect een maskertje op. In de metro kan je van de grond eten, in shopping centra/metro ontsmet men altijd heel regelmatig de banden van de roltrap. We kunnen heel veel leren van de Taiwanezen. Ze zijn een geweldig volk ;)
 • Willy Van Hecke

  10 maanden geleden
  Een grote zelf dicipline, goede controle en genoeg mondmaskers voor "iedereen" dat zou bij ons ook de norm moeten zijn geweest, spijtig genoeg een groot gebrek er aan.
 1. Vlaamse journaliste in New York, de stad waar nu om de 9 minuten iemand sterft: “Dit wordt een sociaal experiment zonder voorgaande”
  PREMIUM

  Vlaamse journalis­te in New York, de stad waar nu om de 9 minuten iemand sterft: “Dit wordt een sociaal experiment zonder voorgaande”

  In New York, momenteel dé hotspot van de coronacrisis in de VS, sterft om de 9 minuten iemand aan het virus, blijkt uit de cijfers van gisteren. In ziekenhuizen worden de lichamen met een vorklift in koeltrucks geladen. De Vlaamse journalist, stadsgids en schrijver Jacqueline Goossens woont al 40 jaar in New York en ziet het leven er gaandeweg stilvallen. “De ongelijkheid tussen mensen is enorm groot, net als de gaten in het financiële vangnet. Deze crisis is een ongezien sociaal experiment, een stresstest voor het kapitalisme. De gevolgen zullen spectaculair zijn.”
 1. Grote bedrijven trekken campagnedonaties in voor Republikeinen die Trump steunden in betwisting verkiezingsuitslag

  Grote bedrijven trekken campagnedo­na­ties in voor Republikei­nen die Trump steunden in betwisting verkie­zings­uit­slag

  Sinds aanhangers van de Amerikaanse voormalige president Donald Trump op 6 januari het Capitool bestormden uit protest tegen de verkiezingsoverwinning van Joe Biden, hebben al tientallen bedrijven hun banden verbroken met Trump en de Congresleden die zich aansloten bij zijn leugenachtige beweringen over verkiezingsfraude. En dat zou wel eens van belang kunnen zijn wanneer de Amerikaanse senatoren moeten stemmen over de tweede impeachment van Trump. Dat bericht Insider.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo