Park Rivierenhof tijdens het paasweekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Park Rivierenhof tijdens het paasweekend. © Benoit De Freine

Waarom niet elk land dezelfde maatregelen heeft: “Een Fransman aanvaardt geen advies. Die wil oorlogstaal”

In Nederland zijn niet-essentiële winkels open en is het niet verboden op een bankje uit te rusten. In Duitsland is er een contactverbod. In Frankrijk mag je sporten, maar wel op maximaal één kilometer van huis. Elk land heeft zo z'n eigen pakketje maatregelen om een en hetzelfde virus in te dijken. Een verschil in burgerzin is één verklaring.

33 reacties

 • Joost Delaere

  2 jaar geleden
  Mooi om te zien hoe de verschillende lockdowns allemaal ongeveer hetzelfde resultaat hebben streng of niet. De econmische schade daarentegen zal verschillend zijn. De zuiderse landen zullen terug massaal geld nodig hebben . Leren zij dan nooit ?
 • Albert Verbeke

  2 jaar geleden
  Belgische en Franse politici negeren het volk sedert jaren, eigen belang en bedrog zijn legio, hoe wil je dan dat de burger respect heeft voor de overheid?
 • Marc vandeputte

  2 jaar geleden
  Waarom bestaat De EU eigenlijk? Iedereen beslist zelf wat en hoe. Europa stelt niets voor. Alle lozers van ieder land zitten in de EU om nog eens leuk te graaien.
 • peggy sandyck

  2 jaar geleden
  In Nederland en Zweden lukt het allemaal heel goed en dit zonder strenge Lockdown , hier in België zijn ze te kunnen ze het niet , ik ben beschaamd in hun plaats , ik vind het echt triestig , wanneer mogen we eigenlijk ons eigen familie terug zien , in België wonen is echt triestig met zo regering , het wordt tijd dat we op een veilige manier onze familie kunnen zien , want het begint op mijn gemoed te werken en op veel mensen die hun familie heel hard missen
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  In Nederland hebben ze inteligente politici die samen naar oplossingen zoeken. We hebben nood aan leiders zoals Premier Rutte, zijn inteligente lockdown zal minder slachtoffers eisen dan de harde lockdown. Hij spreekt verstaanbare taal, geen social distancing maar een normale halve meter samenleving. Aan mondkapjes is er een tekort en zijn daarom voorbehouden voor de zorgsector, hou voldoende afstand en handhygiëne, duidelijke klare taal zonder tegenstelling, dat ontbreekt in België.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.