Op 24 oktober uitte de topman van Alibaba kritiek op zijn land. Nadien zag of hoorde niemand de steenrijke zakenman nog. Tot vandaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 24 oktober uitte de topman van Alibaba kritiek op zijn land. Nadien zag of hoorde niemand de steenrijke zakenman nog. Tot vandaag. © REUTERS

Waarom multimiljardair Jack Ma maandenlang verdween: hij werd groter dan de Communistische Partij, en dat mag niet

Jack is back. Na 87 dagen complete radiostilte heeft Jack Ma (56), een van de rijkste mensen op deze planeet, weer een teken van leven gegeven. Wat er in de tussentijd gebeurd is, weet niemand. Al is het wel duidelijk dat de Chinese Alibaba-topman te dicht bij de zon heeft gevlogen. Of juister: te dicht bij president Xi Jinping.

9 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  2 jaar geleden
  99% van de chinezen leven op een hongerloon, anders kunnen hun producten met vervoerkosten te lucht en ter zee nooit zo goedkoop zijn. Het is dus wraakroepend dat die 1% (regeringsleiders, mensen als Jack Ma, etc) rijker zijn dan de zee diep is. En dit is wel niet alleen in China. Hier wordt onrecht aangedaan aan de gewone werkende mens over de ganse wereld.
 • Jasin Ouladtaieb

  2 jaar geleden
  Richards familie zoek maar eens op ze besturen heel de wereld
 • Alfons Vanacker

  2 jaar geleden
  ""Wat er in de tussentijd gebeurd is, weet niemand", wat we wel weten is dat de media weer anti Chinese propaganda verspreid. Geruchten zonder enig bewijs.
 • Michael Van Acker

  2 jaar geleden
  De Xi Jinpingpongping wil de wereld domineren. Met zijn 'onschuldige' biologische oorlog, dwingt hij ons mondmadkers a volente bij hem te kopen, terwijl we bankroet zijn. Maar ja, wie durft dat te publiceren?
 • mutley dastardly

  2 jaar geleden
  Wat heeft men gezegd over Xi toen hij aantrad? Juist - een harde kereld is dat.
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.