De politie voerde uitgebreid onderzoek in het landhuis waar de zeventiger is neergeschoten.
Volledig scherm
De politie voerde uitgebreid onderzoek in het landhuis waar de zeventiger is neergeschoten. © Jeffrey Groeneweg

Waarom kreeg Vlaming (74) kogel in zijn hoofd? Nederlandse politie staat voor mysterie en doet oproep naar getuigen

De toestand van een 74-jarige man uit Overijse die eind vorige week een kogel in zijn hoofd kreeg bij een bizar schietincident in het Nederlandse Kinderdijk, is “onveranderd slecht”. Dat meldt de Nederlandse politie, die voor een mysterie staat over wat er zich heeft afgespeeld. Daarom roepen ze nadrukkelijk de hulp in van mogelijke getuigen.

2 reacties

 • Jos Denis

  2 maanden geleden
  Heeft die vrouw dan geen verklaring?
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  Lijkt mij een gerichte moordpoging, inbrekers gaan normaal te werk zonder de bewoners onnodig wakker te maken, gezien ze sliepen was er dus geen enkele aanleiding tot deze daad.
 1. 41 jaar na de feiten moeten ‘vijf Beulen van Guatemala’ voor assisen verschijnen voor gruwelijke moord op drie Vlaamse missionarissen
  PREMIUM
  LEUVEN/TURNHOUT/MENEN/BRAKEL

  41 jaar na de feiten moeten ‘vijf Beulen van Guatemala’ voor assisen verschij­nen voor gruwelijke moord op drie Vlaamse missiona­ris­sen

  Vijf hooggeplaatste Guatemalteekse gezagsbekleders staan meer dan 40 jaar na de feiten in december voor het Leuvense assisenhof. Ze zijn volgens het federaal parket verantwoordelijk voor de moorden op drie Vlaamse missionarissen. Het is een primeur in het internationaal strafrecht dat kopstukken van een militair apparaat, de inlichtingendiensten en de politiek in Guatemala naar een buitenlandse strafrechtbank worden verwezen.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.