Vicepresident Kamala Harris en haar man Douglas Emhoff.
Volledig scherm
PREMIUM
Vicepresident Kamala Harris en haar man Douglas Emhoff. © Photo News

Waarom Kamala Harris, Michelle Obama én Hillary Clinton paars droegen tijdens de inauguratie

Wat krijg je als je blauw en rood met elkaar mengt? Paars, inderdaad. De kleur van de outfit waarin kersvers vicepresident Kamala Harris vandaag de eed aflegde. Blauw, dat is democratisch. Rood republikeins. First lady Jill Biden gooide er met haar oceaanblauwe ensemble nog een boodschap bovenop: vertrouwen en stabiliteit. America united in een handvol outfits.

13 reacties

 • Thomas Hamerlijnck

  2 maanden geleden
  Paars zit ergens bovenaan in het kleurspectrum, waar je ontzettend veel tinten van violet vindt, daar waar kleur zichtbaar wordt. Meer niet. Als het over de jassen van die dames gaat: er was veel verschil. Bloemkleuren. De sterkste lente, die zag je bij Prada gedragen door Amanda Gorman. Zowel het geel als de paars-en purpertinten geven moed. Zoals krokusjes bijvoorbeeld.
 • Geert Van de Moortele

  2 maanden geleden
  Paars is een kleur die bij de elite hoort.Zie ook de senatoren van de Romeinen.Deze kleur was ook zeldzaam omdat ze zéér duur was (om te maken).Vandaar.Aanzien en herkenbaarheid.En stoefen.
 • Robert Swillen

  2 maanden geleden
  Ze gaan weer de baas spelen over de wereld . Meer bewapening en oorlog en Europa volgt en als een schoothond. Dat noemt zich democratisch.
 • Boone Patrick

  2 maanden geleden
  nu zullen ze tevreden de democraten,zoals ze zeggen Trump moest verdwijnen door de linkse media
 • christiaan boone

  2 maanden geleden
  Denkt er nu echt iemand dat andere politici, als daar zijn die van NVA en Vlaams Belang, de COVID-pandemie beter zouden hebben aangepakt dan de politici die nu elke dag met het bestrijden van de pandemie bezig zijn: niemand was voorbereid op deze catastrofe, vaccins ontwikkelen hangt af van wetenschappelijke kennis, vaccins produceren en distribueren hangt af van de logistieke mogelijkheden, vaccins toedienen hangt ook af van logistieke en medische mogelijkheden, dus alleszins niet van politici
 1. President Biden schiet meteen in actie: VS volgen klimaatakkoord Parijs weer en worden opnieuw lid van WHO

  President Biden schiet meteen in actie: VS volgen klimaatak­koord Parijs weer en worden opnieuw lid van WHO

  Amerikaans president Joe Biden heeft meteen na zijn eedaflegging een aantal documenten ondertekend in het Capitool. Zo officialiseerde hij de benoemingen van zijn regeringsleden. Eerder raakte al bekend dat Biden meteen een hele reeks beslissingen van zijn voorganger Donald Trump zou willen terugdraaien en ook dat deed hij vandaag al. Zo gaf hij vanuit het Oval Office in het Witte Huis de opdracht de VS opnieuw te laten deelnemen aan het klimaatakkoord van Parijs, wordt het land weer lid van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, en komt er een einde aan het inreisverbod voor moslimlanden.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"