EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Waarom Julian Assange niet de held is die hij pretendeert te zijn

De arrestatie van Julian Assange lokt weer verhitte debatten tussen voor- en tegenstrevers uit. Waarbij die laatsten wel wat stof hebben voor hun bewering dat het WikiLeaks-boegbeeld helemaal niet zo begaan was met de mensenrechten. “Als er informanten sterven door onze lekken, dan is dat hun eigen schuld”, zo zou hij ooit achteloos hebben gezegd.

22 reacties

 • Dany Bosch

  7 maanden geleden
  Dus volgens de tegenstanders van Assange moeten alle stinkende potjes gedekt blijven onder het mom van staatsgeheim? Zo kan je alle smerigheid in de wereld goedpraten.
 • rob baarens

  8 maanden geleden
  de enige echte echte journalist de man die ons de waarheid over alles wat we dachten te weten heeft getoont. ongeloofelijk dat er mensen zijn die durven dat hij geen held is. deze man hft zijn leven gegeven om de ... onder ons wakker te schudden. en dan krijgt hij 175j gevangenis in usa omdat die hun ware gezicht heeft vrijgegeven. en wat betreft die verkrachting ik denk denk dat iedere wakkere ziel wel weet hoe geloofwaardig iets is als je de cia haar target bent.
 • Dimitri VDB

  8 maanden geleden
  Dus als je ongelijk hebt speel je op de man i.p.v. op de bal, in de hoop vooralsnog gelijk te krijgen? Eerste les bij fraudulent toegepaste logica. Men kan vd man denken wat men wil, mr hem op deze wijze straffen voor zijn rol als waarheidszoeker is eigenlijk op zich misdadig en een rechtstaat onwaardig. Ht zegt veel over de erbarmelijke staat vh (internationaal) recht en de toenemende politicering ervan, en dus onrechtstreeks ook over de afkalving vh democratisch gehalte vn onze democratie..
 • Mich Vanderhoydonck

  8 maanden geleden
  Hij is inmiddels voldoende gestraft geweest en verdient alleszins geen 115 extra jaren opsluiting.
 • adri edith

  4 jaar geleden
  Narcisten zijn gevaarlijke mensen en zijn gedrag tegenover vrouwen mag niet onder tafel geschoven worden. Een held is hij geenszins. Hij zag een opportuniteit om in de belangstelling te komen.