Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Waarom Julian Assange niet de held is die hij pretendeert te zijn

De arrestatie van Julian Assange lokt weer verhitte debatten tussen voor- en tegenstrevers uit. Waarbij die laatsten wel wat stof hebben voor hun bewering dat het WikiLeaks-boegbeeld helemaal niet zo begaan was met de mensenrechten. “Als er informanten sterven door onze lekken, dan is dat hun eigen schuld”, zo zou hij ooit achteloos hebben gezegd.

18 reacties

 • adri van Berkel

  2 jaar geleden
  Narcisten zijn gevaarlijke mensen en zijn gedrag tegenover vrouwen mag niet onder tafel geschoven worden. Een held is hij geenszins. Hij zag een opportuniteit om in de belangstelling te komen.
 • Elle Devee

  2 jaar geleden
  Assange is helemaal geen held. En als je een echte geloofwaardige klokkenluider wil zijn mag je niet selectief te werk gaan zoals Assange en enkel lekken wat in je kraam te pas komt. Hij had het helemaal niet goed voor met de wereld en de mensheid. Die man wild gewoon munt slaan uit wat hij wist en dat is grandioos mislukt. Wees toch niet zo naïef om te denken dat hij dit belangeloos deed.
 • Bernard Loncke

  2 jaar geleden
  Er zouden meer Assange's moeten zijn. Zoveel corruptie, leed en politiek/media bedrog die het daglicht niet mogen zien! En als er iemand zijn mond opendoet is hij een 'nestvervuiler'. De wereld is door en door rot in alle rangen en standen, was zo en is zo en zal altijd zijn. Liegen en bedriegen zelfs de media speelt het spelletje mee!
 • JAMAL MAHASSINE

  2 jaar geleden
  Assange heeft toch niet gevraagd om een held te zijn,
 • WILLY ZACHEL

  2 jaar geleden
  Die vent is enkel in zich zelf geïnteresseerd en heel dat WikiLeaks is gewoon warme lucht in pakjes ! Een normaal denkende mens wist dat allemaal al ! Het werd alleen een beetje opgesmukt en gepresenteerd aan de achterlijke en de idioten die nooit langer hebben gezien dan hun neus lang was en uit louter dommigheid euforisch reageren en die idioot de hemel in prijzen ?
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw