Reddingsteam is op zoek naar slachtoffers in kahramanmaras, Turkije.
Volledig scherm
Reddingsteam is op zoek naar slachtoffers in kahramanmaras, Turkije. © AFP

Waarom is Belgisch reddingsteam B-FAST nog niet naar Turkije gestuurd? Komen we te laat met onze hulp?

Verschillende Europese landen schieten te hulp na de zware aardbeving in Turkije en buurland Syrië. Het Belgische reddingsteam B-FAST zal echter pas eind deze week naar Turkije afreizen. Waarom wordt er gewacht? En hoe hoog is de nood in deze regio aan buitenlandse reddingsteams?

56 reacties

 • Oncu Aydemir

  1 maand geleden
  Elke persoon elke hulp elke cent kan een leven redden op zulke momenten dank u wel iedereen 1000x dank u België zal er zijn ik ben er zeker van geen moment om Elkaar aan te vallen samen zijn we sterker ♥️🇹🇷❤️‍🩹
 • Luc Melis

  1 maand geleden
  Hulp bieden tijdens de eerste 3 dagen is cruciaal, daarna zullen er helaas niet veel meer mensen zijn die je kunt redden.
 • Dominique Hermys

  1 maand geleden
  De Vlaamse regering heeft gisteren al 200.000 euro vrijgemaakt voor noodhulp. En Leuven 20000 euro.
 • Luc Deville

  1 maand geleden
  Regering Michel 1 met de N-VA heeft B-FAST gedeeltelijk ontmanteld. Zo is Search and rescue afgeschaft. Ook de Civiele bescherming heeft moeten inkrimpen. De kazerne van Brasschaat, toevallig de gemeente van de toenmalige minister van Binnenlandse zaken, bleef als enige in Vlaanderen open. De gevolgen van deze sabotage hebben we bij de grote overstromingen in Wallonie gezien.
 • Pedro De Geest

  1 maand geleden
  Het vliegtuig van de Nederlanders was al in de lucht toen Gennez aankondigde dat België zou bekijken wat ze konden doen. Meer uitleg behoeft dit niet.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.