Speurders harken voorzichtig de opgegraven aarde in de volkstuintjes, op zoek naar eventueel bewijsmateriaal of het stoffelijk overschot van Maddie McCann.
Volledig scherm
PREMIUM
Speurders harken voorzichtig de opgegraven aarde in de volkstuintjes, op zoek naar eventueel bewijsmateriaal of het stoffelijk overschot van Maddie McCann. © BELGAIMAGE

Waarom graven speurders naar Maddie McCann in een Duits volkstuintje? Buur herinnert zich man in caravan tussen de tuintjes

Met een kleine graafkraan en enkele speurhonden heeft de Duitse politie gisteren de hele dag gezocht naar het stoffelijk overschot van Maddie McCann (3) in Hannover. De Britse peuter verdween in mei 2007 in het Portugese vakantieoord Praia da Luz. Duitser Christian Brückner (43), een veroordeeld pedofiel, is sinds begin juni hoofdverdachte nummer één in zaak-McCann, maar zwijgt in alle talen over zijn eventuele betrokkenheid. Waarom graven de speurders net in dit volkstuintje? Een buurman heeft het over een “onbekende man” die zijn intrek nam in een caravan tussen de tuintjes.

2 reacties

 • Lydia Appelmans

  1 jaar geleden
  Hij weigert te praten!? En dat kan zomaar?
 • Jozef Van Vaerenbergh

  1 jaar geleden
  De kans is klein dat deze sluwe vos op een plek die aan hem gelinkt kan worden iets zou verstoppen. Al hoop ik dat er toch snel bewijzen gevonden worden zodat die man voor altijd achter slot en grendel zit.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Maakte Duitse pedofiel ook bij ons slachtoffer? Parket heropent 24 jaar oude moordzaak tienermeisje
  PREMIUM

  Maakte Duitse pedofiel ook bij ons slachtof­fer? Parket heropent 24 jaar oude moordzaak tienermeis­je

  Het Brugse parket gaat onderzoeken of de Duitser Christian Brückner (43) ook in ons land een moord heeft gepleegd. Brückner is sinds deze week hoofdverdachte nummer één in de verdwijningszaak-Maddie McCann. Mogelijk heeft hij ook iets te maken met een tot nog toe onopgehelderde duinenmoord op een 16-jarig meisje in ons land in 1996 én met de verdwijning van een 5-jarig kind in Duitsland in 2016.
 3. Iers slachtoffer over verkrachting Amerikaanse (72) door Duitse hoofdverdachte in zaak-Maddie McCann: “Ik moest braken door gelijkenissen met mijn ervaring”

  Iers slachtof­fer over verkrach­ting Amerikaan­se (72) door Duitse hoofdver­dach­te in zaak-Maddie McCann: “Ik moest braken door gelijkenis­sen met mijn ervaring”

  Hazel Behan uit Ierland vraagt de speurders die de verdwijning van Maddie McCann onderzoeken om haar eigen zaak te herbekijken. Behan werd in 2004 verkracht in Portugal, niet ver van waar Maddie drie jaar later verdween. De Ierse ziet pijnlijke gelijkenissen tussen haar eigen verkrachting en die van een 72-jarige Amerikaanse toeriste in 2005 door Christian Brückner, die het Duitse gerecht ook verdenkt van de moord op Maddie.