Voor buitenlanders bleven de Duitse skigebieden gesloten, maar Duitsers trokken tijdens de feestperiode massaal naar de sneeuw, zoals hier in Garmisch-Partenkirchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor buitenlanders bleven de Duitse skigebieden gesloten, maar Duitsers trokken tijdens de feestperiode massaal naar de sneeuw, zoals hier in Garmisch-Partenkirchen. © EPA

Waarom Duitsland nu in strenge lockdown moet: “Vijf nauwe contacten met kerst was geen goed idee”

Duitsland trekt aan de noodrem. Het land pakte de crisis in het voorjaar nog voorbeeldig aan, maar gaat nu tot eind deze maand in een strenge lockdown. Hoe verloren onze oosterburen de greep op corona? En wat kunnen wij daaruit leren?

15 reacties

 • Marcel Vanalderweireldt

  8 maanden geleden
  Voor al diegenen die de waarschuwingen aan hun been hebben gelapt en persé moesten het feestbeest uithangen, bedankt hé!
 • Ronny Biesen

  8 maanden geleden
  Wat kunnen wij daaruit leren? Dat is niet de vraag. De vraag is wat willen onze politici daaruit leren? Niets, want ze klungelen nog steeds door als in het begin.
 • johan goessens

  8 maanden geleden
  Ik kan onze regering alleen maar feliciteren met de goede resultaten en dat mag ook gezegd worden!
 • DIRK RASSCHAERT

  8 maanden geleden
  Ze zijn daar al even intelligent als hier. Ieder weldenkend mens wist dat men die lockdowns precies éęn jaar geleden had moeten starten , maar het was TE DUUR en men moest nog op reis !! Nu is het beter en veel goedkoper gebleken nietwaar ? Het eerste wat men had moeten doen was de grenzen dicht en iedereen testen die binnenkwam. Gratis, maar ja, men liep achter de feiten aan
 • Rudi Bollaerts

  8 maanden geleden
  Al deze landen waren vrij soepel terwijl hier in Belgie alles gesloten was ,het is dan toch logisch dat als men mensen bij elkaar laat komen er een grote kans is op besmettingen ,we gaan overal nog wel opstoten krijgen zolang niet iedereen een vaccin heeft gekregen.
 1. Eerste rusthuisbewoners die vaccin kregen roepen op: “Corona is erger dan oorlog, laat allemaal die spuit zetten”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Eerste rusthuisbe­wo­ners die vaccin kregen roepen op: “Corona is erger dan oorlog, laat allemaal die spuit zetten”

  Het tempo van de vaccincampagne verhoogt. Tegen 15 januari krijgen alle 5.188 bewoners van 44 woonzorgcentra in Zuid-West-Vlaanderen een eerste prik. Wij spraken woensdagochtend in Sint-Jozef de eerste zes bewoners die een dosis van het Pfizer-vaccin kregen. Zij hadden geen schrik en hopen dat vele anderen hun voorbeeld volgen: “Laat jullie toch vaccineren, er vielen al meer dan genoeg doden.”
 2. Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensgenieters sinds het overlijden van twee familieleden: “We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensge­nie­ters sinds het overlijden van twee familiele­den: “We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Kinderen hebben Kris en Caroline niet, wél twee chihuahua’s en een online marketingbureau dat ze samen runnen. Dankzij corona zagen ze hun omzet het afgelopen jaar verdubbelen. “Met een beetje geluk halen we in 2021 de 120.000 euro”, zeggen ze. En dat geluk was absoluut welkom. Caroline moest al veel te vroeg afscheid nemen twee dierbaren. Samen vertellen ze hoe ze elke maand hun financiën beheren.