Een vrouw, met opgeheven vuist, keert zich tegen een demonstratie van de Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) in Borlänge in 2015.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw, met opgeheven vuist, keert zich tegen een demonstratie van de Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) in Borlänge in 2015. © BELGAIMAGE

Waarom deze neonaziclub steeds meer invloed krijgt in Scandinavië

De neonazistische NMR, de 'Scandinavische verzetsbeweging', wint al een paar jaar aan invloed. En met hen andere extreemrechtse groeperingen in Europa. Wie zijn deze extremisten? En hoe belanden ze in dit milieu? Het verhaal van Robert Örell; ooit neonazi, nu directeur van een organisatie die rechts-extremisten helpt bij het verlaten van hun milieu. 

21 reacties

 • Jean West

  5 jaar geleden
  Op de foto staat de vrouw met gebalde vuist teken van de Black Panther beweging dat waren moordenaarsbende bommenleggers. Sta zo met de hand open ben je een nazi, maak een vuist en er is geen probleem.
 • mike dobbels

  5 jaar geleden
  Deze zogenaamde neonazi groep pleegt nergens bomaanslagen, rijd nergens met kamions in op onschuldige mensen, verkracht geen vrouwen op nieuwjaarsnachten en hakken ook geen hoofden af, stenigen niet enz enz enz enz
 • Dirk Van den Heuvel

  5 jaar geleden
  Wie verschiet hiervan ? Hoe meer allochtonen hier des te meer dat rechts zal opkomen. En Ja, vroeg of laat zal de bom ontploffen. Allemaal bewerkstelligd door Europa en onze overheid. Ik begin me hier meer buitenlander te voelen in Antwerpen dan een echte buitenlander...waar gaat dit naartoe.
 • Christiaan van Mansfeld

  5 jaar geleden
  Michael. Massa immigratie? Waar en welke aantallen vergeleken met hoeveel we zijn of met de aantallen van ons die in de 50er jaren naar de VS, Canada en Australie trokken om economische redenen. Explosieve toename verkrachtingen? Onzin en heeft er net zo weinig mee te maken dat er juist minder verkrachtingen zijn. Dus houdt u alstublieft bij de feiten.
 • Roger Deprez

  5 jaar geleden
  Tussen regeringen en het volk zit een zeer diepe kloof en dat in verschillende landen,dat begint met het niet waar maken van hun beloften voor de verkiezingen en gaat over naar allerlei leugens, fraude en persoonlijke verrijking. Het is stilaan voorbij dat de mensen dat vergeten en zeker niet meer zo dom zijn als vroeger.