De Syrische stad Baghouz werd vanmorgen volledig bevrijd van IS-strijders.
Volledig scherm
De Syrische stad Baghouz werd vanmorgen volledig bevrijd van IS-strijders. © AP

Waarom de val van het kalifaat niet het einde van Islamitische Staat betekent

Het kalifaat van Islamitische Staat bestaat niet meer na de verovering van haar allerlaatste bolwerk, Baghouz in Oost-Syrië. Maar dat betekent niet dat IS definitief is verslagen. Ook zonder formeel ‘grondgebied' blijven strijders actief.

9 reacties

 • marcel mampaey

  4 jaar geleden
  en de Belgische regering vraagt om de doodstraf niet uit te voeren wacht maar tot er nieuwe aanslagen komen dan verdringen de politiekers mekaar voor hun medeleven te betuigen met de slachtoffers .
 • Emile De Smedt

  4 jaar geleden
  Bovengronds verslagen maar strijd gaat ondergronds verder.Hebben hun militanten verspreid over de wereld die fanatiek zijn.Het gedachtengoed van de profeet en lichtzinnigheid van hele westerse wereld laat deur open.Europese Unie is er voorbeeld van.
 • Dimitri Mostrey

  4 jaar geleden
  In theorie kan je isis nooit verslaan. Het is een ideologie. Ideeën sterven niet, ze doven uit. Of worden overgenomen door modernere ideologieën. Dit laatste kan in dit geval niet gebeuren. Het eerste onwaarschijnlijk. Fascisme leeft ook nog steeds. Jammer genoeg.
 • eric maier

  4 jaar geleden
  Die zitten al 3 jaar hun basis op te bouwen in Afganistan, omdat ze zo Pakistan kunnen destabiliseren en bewezen is dat ze in de bergen daar erg moeilijk op te sporen zijn in het moeilijke terrein. Pakistan, omdat dat kernwapens heeft. Dat is hun nieuw plan.
 • Marc Sierens

  4 jaar geleden
  Is IS verslagen of niet,volgens de berichten zijn ze al 100 keer op alle fronten verslagen maar twee dagen nadien zijn ze er terug en moeten nog bolwerk zoveel en zoveel daar en daar verslagen worden.