AFP
Volledig scherm
© AFP

Waarom Californië al weken brandt en niemand het vuur geblust lijkt te krijgen

De hevige bosbranden in de Amerikaanse staat Californië lijken maar niet onder controle te raken. Momenteel zijn er maar liefst 27 grote brandhaarden die door meer dan 18.000 brandweermannen en –vrouwen bestreden worden. Maar het lukt niet om ze te doven.

3 reacties

 • Guido Arnout

  2 jaar geleden
  Dit jaar zijn er reeds 3,8 miljoen ACRES platgebrand in Californië. 1 ACRE = 4046,86 vierkante meter of ongeveer 40% van een hectare. Dat zijn dus 15.378 vierkante kilometer of ongeveer de helft van de oppervlakte van België. 3,8 miljoen hectare is 38.000 vierkante kilometer of 1,25 keer de oppervlakte van België en zoveel er (nog) niet platgebrand in Californië.
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Droog, wam, wind, bebouwing en slecht bos begeer en slechte brandpreventie maar toch blijft de natuur altijd de sterkste. Mens gaat moeten leren leven in harmonie met de natuur en die op een verstandige manier beheren, niet om superwinsten te maken maar om te overleven.
 • Paul Geerts

  2 jaar geleden
  Californië was altijd al droog en warm. Samen met het klimaat speelt ook een gebrek aan bosbeheer een grote rol. In deze staat was er altijd al een groot verschil tussen woord en daad.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.