Een rechtbankschets van Mohamed Abrini, met aan zijn zijde Mohamed Amri en Salah Abdeslam. Net zoals de voorbije procesdagen kwamen Abrini, Abdeslam en drie anderen vandaag niet opdagen.
Volledig scherm
Een rechtbankschets van Mohamed Abrini, met aan zijn zijde Mohamed Amri en Salah Abdeslam. Net zoals de voorbije procesdagen kwamen Abrini, Abdeslam en drie anderen vandaag niet opdagen. © AFP

Waarom bezocht Mohamed Abrini in zomer 2015 Groot-Brittannië? Belgische speurder getuigt op proces over aanslagen Parijs

Wat was het verdoken doel van een verblijf van Mohamed Abrini in Groot-Brittannië, kort na zijn terugkeer uit Syrië in de zomer van 2015? Die vraag stond dinsdag centraal tijdens het proces over de aanslagen in Parijs van 13 november 2015. Abrini zelf was dinsdag, voor de derde dag op rij, niet aanwezig in de rechtbank.

 1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs

  Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs

  Vijf beschuldigdenop het proces in Parijs rond de aanslagen van 13 november 2015, waaronder Salah Abdeslam, hebben vrijdag geweigerd de zitting bij te wonen. Daar werd vrijdag de “puinhoop” benadrukt van de Belgische politie die Brahim Abdeslam, een toekomstige zelfmoordterrorist had vrijgelaten. “We hadden alles op een presenteerblaadje, maar we wisten niet hoe we het moesten gebruiken.”
 3. “VS overwegen troepeninzet in Oost-Europa door toegenomen Russische dreiging”
  Play

  “VS overwegen troepenin­zet in Oost-Europa door toegenomen Russische dreiging”

  De Amerikaanse regering van president Joe Biden overweegt duizenden troepen en militaire schepen en vliegtuigen naar NAVO-lidstaten in Oost-Europa te sturen. Dat meldt de New York Times. Het zou in eerste instantie om 1.000 tot 5.000 troepen gaan, met de mogelijkheid dat aantal te vertienvoudigen als de situatie verslechtert. Biden is niet van plan troepen naar Oekraïne zelf te sturen, aldus de krant.
 4. Problemen met slaapapneu-apparaten nemen grote hap uit winst van Philips

  Problemen met slaapapneu-apparaten nemen grote hap uit winst van Philips

  De problemen die het Nederlandse technologieconcern Philips heeft met zijn slaapapneu-apparaten, hebben een stevige hap uit de winst van het concern genomen. Philips heeft het jaar afgesloten met een winst uit de voortgezette activiteiten van 612 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 999 miljoen euro. De problemen met de apparaten zadelden het bedrijf op met een kostenpost van 719 miljoen euro, zonder de juridische kosten .