Jack Ma zat in het verleden zelden om een stunt verlegen. Nu is hij plots geschrapt uit zijn eigen tv-programma.
Volledig scherm
PREMIUM
Jack Ma zat in het verleden zelden om een stunt verlegen. Nu is hij plots geschrapt uit zijn eigen tv-programma. © AFP

Waar zit Ma? Stichter van e-commercegigant Alibaba sinds oktober niet meer in het openbaar verschenen

Waar zit Ma? Het zou de titel van een deurenkomedie uit het dorpstoneel kunnen zijn, maar het is de vraag die de financiële en Aziatische wereld bezighoudt. Van Jack Ma, stichter van e-commercegigant Alibaba is al sinds oktober in het openbaar niets meer vernomen. Heeft de Chinese multimiljardair het verkorven bij het regime?

5 reacties

 • Frans Van De Wiel

  3 maanden geleden
  In plaats van een boycot sluit de EU een nieuw handelsverdrag.
 • Herbert Verbeeck

  3 maanden geleden
  Prachtig toch die Chinezen. Europa, Amerika, zelfs Rusland kijken ernaar als mollen. Wordt een economische supermacht dankzij, harde hand, namaak industrie, intellectuele diefstal, kinderarbeid en ga zo maar door...Erg.
 • Johan Vervaeck

  3 maanden geleden
  Kan gerust zijn dat hij zit te sudderen in een gevangenis. Is ietwat te hard van stapel gelopen. Een groot gevaar voor het regime omdat hij te machtig werd. Bovendien ging hij op z'n eentje contacten aan met verschillende staatshoofden, o.a. met onze koning voor de mondmaskers, wat enkel voorbehouden is voor president Chi. We zullen dus zien of we Ma nog ooit terugzien.
 • William Smesman

  3 maanden geleden
  Als je ziet hoe het Chinese regime vakkundig iedereen die niet in de pas loopt de mond snoert of ze doet verdwijnen, kan men zich afvragen wat ze voor de rest van de wereld in petto hebben naar mate hun commerciële en militaire macht toeneemt. Hoog tijd voor de overige wereldleiders om dit serieus in vraag te stellen als we niet onder de voet willen worden gelopen door de Chinezen.
 • Mark Rutter

  3 maanden geleden
  Wat denk je?China,hij zit achter tralies.
 1. TIJDLIJN. Zo ziet de begrafenis van prins Philip er vandaag uit: zelfs het vliegverkeer wordt stilgelegd
  Royalty

  TIJDLIJN. Zo ziet de begrafenis van prins Philip er vandaag uit: zelfs het vliegver­keer wordt stilgelegd

  Vorige week vrijdag is prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth, op 99-jarige leeftijd overleden. De Britse royals zijn al een week in rouw en op zaterdag 17 april, wordt er wereldwijd afscheid genomen van de hertog van Edinburgh, die een zeer bijzondere man was. “Hij was een zeer geliefd en gewaardeerd figuur”, aldus zijn zoon prins Charles. Hoe zijn begrafenis zal verlopen en wat er de Britten exact te wachten staat, ontdek je hier.
 2. Daarom moest het Overlegcomité ingrijpen: GEMS-rapport toont hoe het gesteld is met onze motivatie, onze nauwe contacten én of ze nog eens een hand of zoen krijgen
  PREMIUM
  11

  Daarom moest het Overlegco­mité ingrijpen: GEMS-rap­port toont hoe het gesteld is met onze motivatie, onze nauwe contacten én of ze nog eens een hand of zoen krijgen

  In hun advies aan het Overlegcomité - dat onze redactie kon inkijken - waarschuwden de GEMS-experten voor de tanende motivatie bij de bevolking. Zo schetsen ze de stijgende evolutie van het aantal knuffelcontacten tijdens de afgelopen maanden. Uit de laatste bevraging bleek dat 41 procent van de mensen - en dat is vermoedelijk nog een onderschatting - geen of totaal geen geloof meer hechtte aan de aanpak van de afgelopen weken, door de duur van de crisis en het gebrek aan een coherente strategie. “Die is er nu wel, al blijft het onlogisch dat de kappers eerst openen.”
 1. Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen
  Play

  Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York