Facebook, Missing Children Europe
Volledig scherm
© Facebook, Missing Children Europe

Waar is Sasha (4)? Ook ons land zoekt mee naar Oekraïense kleuter die vermist raakte tijdens vlucht met zijn oma voor oorlog

Zo’n 2.000 kinderen zijn sinds de start van de oorlog in Oekraïne vermist. Een van hen is Sasha Zdanovych (4). Samen met zijn oma sloeg hij vorige maand op de vlucht, maar het bootje waarin ze zaten, kapseisde. De grootmoeder werd dood teruggevonden, van de kleuter is tot op heden geen spoor. Zijn moeder is wanhopig naar hem op zoek. De 4-jarige Sasha is het eerste kind dat prijkt op een Europese lijst voor vermiste kinderen. Ook ons land brengt de verdwijning onder de aandacht.

4 reacties

 • Peter Buyck

  4 maanden geleden
  Is dit niet eerder een taak van het Internationale Rode Kruis? Waar zijn zij?
 • wim CLAES

  4 maanden geleden
  Met de temperatuur toen, kunnen de politici een kind bijvoegen aan hun lijst met slachtoffers. Ze moesten in de grond zakken van schaamte over hun daden.
 • Veronica Voorhelst

  4 maanden geleden
  gezien de temperatuur van het water van de Dnjeper is er niet veel kans dat hij het overleefd heeft, vrees ik
 • robin tacq

  4 maanden geleden
  wat een ellende toch allemaal, hopelijk kunnen ze de jongen snel vinden
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.