De kerstboom op Trafalgar Square, een cadeau van Oslo voor Londen.
Volledig scherm
De kerstboom op Trafalgar Square, een cadeau van Oslo voor Londen. © REUTERS

“Waar is de rest gebleven?” Kerstboom op Trafalgar Square in Londen, cadeautje van Noorwegen, valt niet bij iedereen in de smaak

Elk jaar sinds 1947 al schenkt Noorwegen, meer specifiek de stad Oslo, een kerstboom aan het Verenigd Koninkrijk: een prachtboom voor op Trafalgar Square in Londen als gebaar om de Britten dankbaarheid te tonen voor hun bondgenootschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een prachtige traditie, die solidariteit en vriendschap symboliseert. Maar dit jaar leek de vriendschap volgens sommige Londenaars toch niet zo heel groot. Op sociale media wordt gelachen met de ‘halfdode’ kerstboom die de Noren de Britten hebben geschonken.

10 reacties

 • jos gompel

  2 maanden geleden
  Hier worden duizenden bomen omgezaagd om zogenaamde uitdrukking te doen . In Zweden zijn er meer bossen dan in heel Vlaanderen.
 • André Gijbels

  2 maanden geleden
  Die ziet eruit gelijk Boris,embargelijk
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Als men die boom nu eens gewoon had laten staan waar hij stond. Dan zag hij er nu nog mooi uit en kon men er nog jaren van genieten. Het moet heden ten dage toch perfect mogelijk zijn om een schitterende artificiële boom te ontwerpen en maken.
 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Het is een voorbeeld van hoe het met de wereld is gesteld , aan het afbrokkelen .
 • San kykstar

  2 maanden geleden
  Niets is perfect, dat is nu eenmaal de natuur. Mensen beseffen dat niet meer met de maakbare maatschappij tegenwoordig.
 1. “Elk jaar zeiden we tijdens ons bezoek aan de kerstmarkt: ‘Onze boom zou hier toch ook niet misstaan’. Als grap. En nu staat hij hier écht”
  PREMIUM
  Brussel

  “Elk jaar zeiden we tijdens ons bezoek aan de kerstmarkt: ‘Onze boom zou hier toch ook niet misstaan’. Als grap. En nu staat hij hier écht”

  25 jaar lang stond hij in hun voortuin in Dilbeek, als gerecupereerde kerstboom uit het appartementje van oma. Maar wat begon als boompje van een halve meter, groeide uit tot een kolos waarvan de wortels de oprit ruïneerden. En dus beslisten Paul Vierendeels (69) en Annemie Soete (65) om hun spar te schenken aan de stad Brussel. Sinds gisteren staat hij daar te blinken op de Grote Markt. “De burgemeester kwam ons zeggen dat ze nog nooit zo’n mooie kerstboom hebben gehad.”
 2. Hierop moet je letten als je een kerstboom koopt: “Niet alle exemplaren die in een pot verkocht worden, zijn erin gekweekt”
  PREMIUM

  Hierop moet je letten als je een kerstboom koopt: “Niet alle exemplaren die in een pot verkocht worden, zijn erin gekweekt”

  Niets biedt zoveel tegenwicht aan het gure winterweer als een vrolijk versierde kerstboom. Maar hoe kies je een exemplaar dat nog tot de jaarwisseling mooi blijft? Welk prijskaartje hangt eraan vast? En kan je zelf iets doen om de levensduur van je boom te verlengen Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit. “Bomen die buiten staan houden hun naalden langer dan exemplaren die binnen in het tuincentrum worden verkocht.”
 3. Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

  Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

  De internationaal gelauwerde foto “Hardship of Life” heeft niet alleen het leven van de fotograaf van de foto, Mehmet Aslan, voorgoed veranderd maar ook de levens van de mensen die hij heeft vereeuwigd op beeld. Munzir en Mustafa El Nezzel, vader en zoon die allebei een of beide benen zijn kwijtgeraakt door de langdurige oorlog in Syrië, hebben namelijk een visum gekregen om in Italië behandeld te worden.