Malua Bay, duizenden mensen vluchtten in zuidoost-Australië naar het strand door hevige branden.
Volledig scherm
Malua Bay, duizenden mensen vluchtten in zuidoost-Australië naar het strand door hevige branden. © Twitter JLA

Vuurzee in Australië verandert van richting, duizenden mensen op strand ontsnappen: "We konden nergens heen”

Een vuurzee die duizenden mensen naar een strand in zuidoost-Australië dreef, is van richting veranderd. De bosbranden trekken volgens de autoriteiten aan de plaats Mallacoota voorbij, doordat wind de vlammen niet meer daarnaartoe blaast. “Mensen bevonden zich zo dicht mogelijk bij het water als ze maar konden”, getuigt een man die in Malua Bay samen met zijn familie naar het strand vluchtte. 

0 reacties

 1. Terwijl brandweer omsingeld wordt door vuurzee en duizenden mensen naar stranden vluchten: groots vuurwerk in Sydney

  Terwijl brandweer omsingeld wordt door vuurzee en duizenden mensen naar stranden vluchten: groots vuurwerk in Sydney

  Het geplande vuurwerk om het nieuwe jaar in te luiden is dan toch doorgegaan in de Australische stad Sydney. Er was flink wat protest tegen gekomen omdat op heel wat plaatsen in het land - onder meer in de staat waartoe Sydney behoort - ongeziene bosbranden woeden. De Australische brandweer verspreidde pas nog angstaanjagende beelden van een brandweerwagen die omringd wordt door vuur. En in de staat Victoria vluchtten duizenden mensen naar het strand om aan de vlammen te ontkomen. Volgens de jongste gegevens woeden er op dit moment 172 grote branden in de staten New South Wales, Victoria, South Australia, Queensland, Western Australia en Tasmanië. Het dodental van de bosbranden is opgelopen tot twaalf.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.