Twitter / Surono Mbah Rono
Volledig scherm
© Twitter / Surono Mbah Rono

Vulkaanuitbarsting op Sumatra, vrees dat Balinese vulkaan nu snel zal volgen

De vrees dat de uitbarsting van de Mount Agung op Bali snel zal uitbarsten neemt toe nu een andere vulkaan op Sumatra, een ander Indonesisch eiland, as 2.5 kilometer hoog is beginnen spuwen. Een grotere uitbarsting van Mount Agung op Bali wordt binnen enkele uren verwacht. Daar zijn al meer dan 75.000 mensen op de vlucht geslagen.

 1. Vulkaan op Bali dreigt uit te barsten: 100 bussen voor evacuatie toeristen
  Update

  Vulkaan op Bali dreigt uit te barsten: 100 bussen voor evacuatie toeristen

  Op het Indonesische eiland Bali hebben de autoriteiten honderd bussen gehuurd om toeristen bij een uitbraak van de vulkaan Agung van het eiland te halen. De vakantiegangers kunnen dan via de buureilanden Java en Lombok naar huis vliegen, zei het Indonesische ministerie van Verkeer. De autoriteiten hebben tien luchthavens voorbereid op het afhandelen van vluchten naar Bali die omgeleid moeten worden in geval van een vulkaanuitbarsting.
 2. Minstens 9 andere lichamen werden gevonden tijdens de zoektocht naar Gabby Petito

  Minstens 9 andere lichamen werden gevonden tijdens de zoektocht naar Gabby Petito

  Negen lichamen zouden zijn ontdekt tijdens de zoektocht naar influencer Gabby Petito en haar vriend Brian Laundrie, dat schrijft de Britse krant Daily Mail. Gabby Petito en haar vriend verdwenen eind augustus tijdens hun roadtrip doorheen de Verenigde Staten. Tijdens de zoektocht naar de twee werden er eerder deze maand reeds lichamen van andere vermiste personen gevonden, maar volgens Daily Mail zou het dus om minstens negen personen gaan.