Vulkaanuitbarsting op La Palma.
Volledig scherm
Vulkaanuitbarsting op La Palma. © AFP

Vulkaanuitbarsting op La Palma is met 85 dagen langste in geschiedenis van het eiland

De vulkaanuitbarsting op het Spaanse eiland La Palma is vandaag aan haar 85ste dag toe. Daarmee krijgt ze de titel van langste uitbarsting in de gekende geschiedenis van het Canarische eiland.

 1. Regering Australië roept overstromingen uit tot natuurramp: al 50.000 evacuaties

  Regering Australië roept overstro­min­gen uit tot natuurramp: al 50.000 evacuaties

  De Australische regering heeft de overstromingen in de deelstaat New South Wales vandaag uitgeroepen tot een natuurramp. Die maatregel laat toe om sneller noodfondsen vrij te maken voor de getroffen gebieden. Vooral de grootstedelijke regio Sydney wordt sinds vrijdag zwaar getroffen door de hevige regenval en de overstromingen. Volgens de Australische omroep ABC hebben in totaal al 50.000 mensen het bevel gekregen om hun woning te verlaten. Maandag stond dat aantal nog op 32.000.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 3. 10-jarig verkrachtingsslachtoffer in de VS mag geen abortus plegen in haar staat

  10-jarig verkrach­tings­slacht­of­fer in de VS mag geen abortus plegen in haar staat

  De zaak rond een 10-jarig slachtoffer van kinderverkrachting in de Amerikaanse staat Ohio heeft de schokkende gevolgen van de uitspraak van het Hooggerechtshof aan het licht gebracht. Het Hooggerechtshof besliste vorige maand een eind te maken aan het nationale recht op abortus. In de staat waar het meisje woonde kwam ze niet in aanmerking voor een abortus, omdat ze al 6 weken zwanger was. Daarom kon ze niet anders dan naar een andere staat reizen voor de ingreep.