Een kiesmedewerker helpt bij het inrichten van het stembureau in hoofdstad Bogotá. (18/06/22)
Volledig scherm
Een kiesmedewerker helpt bij het inrichten van het stembureau in hoofdstad Bogotá. (18/06/22) © AFP

“Vulkaan op de rand van uitbarsting”: vandaag spannendste presidentsverkiezingen ooit in Colombia

UpdateRadicale verandering, dat beloven de twee Colombiaanse presidentskandidaten in aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen die zondag plaatsvinden. Volgens de laatste peilingen is het een nek-aan-nekrace tussen de linkse senator Gustavo Petro en outsider Rodolfo Hernandez. De gevestigde politieke partijen lijken ondertussen de greep op het land kwijt te zijn.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Verwoestend noodweer in Zuid-Europa: wind blaast gondel van reuzenrad in Toscane, al 6 doden op Corsica
  Play

  Verwoes­tend noodweer in Zuid-Europa: wind blaast gondel van reuzenrad in Toscane, al 6 doden op Corsica

  Op het Franse eiland Corsica en in Italië heeft het noodweer verschillende mensenlevens geëist. In de Italiaanse regio Toscane zijn twee mensen omgekomen bij noodweer. Er vielen ook verschillende gewonden. Er werden windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur en zware regenval vastgesteld. Onder meer een reuzenrad begon te spinnen en verloor een gondel door de forse wind. In Corsica vielen ondertussen al zes doden en werden alle campings in het zuiden van het eiland ontruimd.