Robin Ramaekers in Bodrum.
Volledig scherm
Robin Ramaekers in Bodrum. © VTM NIEUWS

VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers getuige van razendsnel oprukkende bosbranden in Turkije: "Zelfs betonmolens met water moeten helpen blussen”

Een ploeg van VTM NIEUWS is in de buurt van de Turkse badplaats Bodrum tot vlak bij de hevige bosbranden gegaan die daar woeden. Beelden tonen hoe het vuur achter journalist Robin Ramaekers om zich heen grijpt, terwijl hij uitlegt hoe een groene bergflank in amper enkele minuten tijd helemaal zwart blakerde. 

 1. Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrabbers in New York
  Play

  Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrab­bers in New York

  Honderden migrerende zangvogels hebben zich deze week doodgevlogen tegen de vele glazen wolkenkrabbers die New York City rijk is. Het Amerikaanse persagentschap AP spreekt van een event van “massale vogelsterfte” in the City that never sleeps. Het was een vrijwilliger van NYC Audubon, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels in de regio, die als eerste op Twitter aan de alarmbel trok. Melissa Breyer toont met opvallende foto’s dat het gebied rond het nieuwe World Trade Center werkelijk bezaaid lag met vogels. Maar ook gewone New Yorkers wisten niet wat ze zagen.
 1. Roadtrip door VS eindigt in nachtmerrie: Gabby (22) spoorloos verdwenen, verloofde hult zich in stilzwijgen
  Play

  Roadtrip door VS eindigt in nachtmer­rie: Gabby (22) spoorloos verdwenen, verloofde hult zich in stilzwij­gen

  Florida is in de ban van de mysterieuze verdwijning van een YouTubester tijdens een roadtrip met haar verloofde. Politie en familieleden van de jongedame vermoeden dat de vriend van Gabrielle Petito (22) meer weet, maar hij blijft zich voorlopig in stilzwijgen hullen. De zaak krijgt grote media-aandacht omdat het verliefde stel op sociale media zelf uitvoerig uitpakte met hun wilde avonturen.
 2. "We hebben geen wapens, maar wel lucifers”: staken terroristen werkelijk Turkse bosbranden aan?
  PREMIUM

  "We hebben geen wapens, maar wel lucifers”: staken terroris­ten werkelijk Turkse bosbranden aan?

  Steken terroristen bossen in brand? In Turkije wel, als je op de krantenkoppen in dat land afgaat. Die geven de Koerden de schuld. Er verscheen zelfs al een opeising vanuit die hoek. Maar misschien wordt de bewering iets te graag geloofd. In het verleden bleken vermeende terroristen soms eenvoudigweg op geld beluste projectontwikkelaars te zijn. Een verdenking die ook elders rond de Middellandse Zee bestaat.