Mensen demonstreren in Seoul tegen de jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen van de VS en Zuid-Korea. Dit jaar doet ook Japan mee. De maskers zijn de hoofden van de Amerikaanse president Biden en die van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol.
Volledig scherm
Mensen demonstreren in Seoul tegen de jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen van de VS en Zuid-Korea. Dit jaar doet ook Japan mee. De maskers zijn de hoofden van de Amerikaanse president Biden en die van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol. © AFP

VS, Zuid-Korea en Japan houden militaire oefening bij Hawaï

De Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan hebben vorige week voor de kust van Hawaï geoefend hoe een ballistische raket kan afgeweerd worden. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag. Het was voor het eerst sinds 2017 dat de drie landen zo'n oefening uitvoerden.

 1. Pelosi bezorgd over groeiende spanningen met Noord-Korea

  Pelosi bezorgd over groeiende spanningen met Noord-Ko­rea

  Nancy Pelosi, de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft op haar Azië-reis haar bezorgdheid geuit over de toenemende spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. De Noord-Koreaanse dreigementen zijn zorgwekkend, luidde het in een gezamenlijke verklaring met Kim Jin-pyo, de voorzitter van de Nationale Vergadering, die donderdag in Seoel werd vrijgegeven. Pelosi was de avond voordien in Zuid-Korea aangekomen na een omstreden bezoek aan Taiwan.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.