De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op een televisiescherm in een treinstation in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op een televisiescherm in een treinstation in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. © AP

VS willen Noord-Korea strengere sancties opleggen na rakettesten

De Verenigde Staten willen Noord-Korea strengere sancties opleggen in reactie op de drie rakettesten van het land op woensdag. De Amerikanen leggen daartoe een resolutie voor in de VN-Veiligheidsraad. De stemming gebeurt donderdag, bevestigt de VN. 

 1. President Biden ondertekent wet die vuurwapengeweld wil inperken

  President Biden onderte­kent wet die vuurwapen­ge­weld wil inperken

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft vandaag de wet ondertekend die een regulering van vuurwapens moet invoeren. Het is de belangrijkste regulering in bijna 30 jaar, maar ze blijft ver onder de ambities van de Amerikaanse president. “Hoewel deze wet niet alles omvat wat ik wil, bevat ze wel maatregelen die ik sinds lang eis en die levens zullen redden”, verklaarde Biden in het Witte Huis voordat hij naar Europa vertrok.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.