Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. © AP

VS willen consulaat in Westelijke Sahara openen

De Amerikaanse regering start het proces voor de opening van een consulaat in het omstreden gebied van de Westelijke Sahara. Bovendien begint onmiddellijk een virtuele vertegenwoordiging, zo kondigt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vandaag op Twitter aan. Washington had de soevereiniteit van Marokko over het gebied erkend, in ruil voor een normalisering van de betrekkingen met Israël.

3 reacties

 • niki peeters

  1 jaar geleden
  Elk land ter wereld zou de amerikaanse ambassadeurs moeten terug sturen tot die gasten stoppen met de wereld te destabiliseren. “De politiemacht van de wereld”...er zou minder oorlog en miserie zijn zonder hun.
 • Kees Huls

  1 jaar geleden
  Nog 25 dagen en dan is er weer een fatsoenlijke president. Die zal niet meegaan in dit verdeel en heersspelletje. De huidige bullebak zou beter zijn gerief inpakken en geen chaos meer maken, zoals met zijn veto's over de cheques voor de economische covid slachtoffers en defensie.
 • mutley dastardly

  1 jaar geleden
  Dat is weer zo iets waar Trump voordeel ziet voor de VS - fosfaten nl.
 1. ‘The Voice of Holland’-betrokkenen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidatenbegeleiders”
  Showbizz
  16

  ‘The Voice of Hol­land’-betrokke­nen spreken John De Mol tegen: “Er waren helemaal geen kandidaten­be­ge­lei­ders”

  Er waren helemaal geen officiële kandidatenbegeleiders op de set bij ‘The Voice of Holland’. Dat hebben verschillende betrokkenen rond het programma laten weten aan de Nederlandse website AD. John de Mol (66) beweerde donderdag in de uitzending van ‘Boos’ dat er altijd vier kandidatenbegeleiders aanwezig zouden geweest zijn in de studio. “Dat is onzin, die zijn er niet.”