REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

VS weren producten van Huawei en andere Chinese bedrijven

UpdateDe Amerikaanse toezichthouder voor media en communicatie FCC gaat apparatuur van Huawei en vier andere Chinese technologiebedrijven weren uit de Verenigde Staten. Volgens de overheidsorganisatie is dit een uitvloeisel van een nieuw verbod op apparaten en diensten die een "onaanvaardbaar risico voor de nationale veiligheid vormen", aldus de FCC.

 1. 45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoordenaar Jeffrey Dahmer

  45 jaar cel voor man die moord probeert te plegen in stijl van beruchte seriemoor­de­naar Jeffrey Dahmer

  In de Amerikaanse staat Louisiana is een man veroordeeld tot 45 jaar cel voor ontvoering en poging tot moord op iemand die hij via datingapp Grindr had ontmoet. De 21-jarige Chance Seneca noemde het bij de LGBTQ+gemeenschap populaire platform een “jachtgebied”. Hij liet zich inspireren door seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, die in de jaren tachtig zeventien jongens en mannen ombracht nadat hij ze had opgepikt in uitgaansgelegenheden voor gay mensen.
 2. Schokkende beelden tonen hoe Tyre Nichols (29) minutenlang wordt geschopt en geslagen tijdens arrestatie: “De agenten zijn door het lint gegaan”
  Update

  Schokkende beelden tonen hoe Tyre Nichols (29) minuten­lang wordt geschopt en geslagen tijdens arrestatie: “De agenten zijn door het lint gegaan”

  De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft vannacht enkele video's vrijgegeven waarop te zien is hoe Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is te zien hoe de 29-jarige zwarte Amerikaan minutenlang door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. “De agenten waren relatief jong met weinig ervaring”, aldus Amerika-expert Greet De Keyser. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie. In verschillende Amerikaanse steden wordt nu gedemonstreerd.
 1. Poetin beschuldigt “Oekraïense neonazi’s” van “misdaden tegen burgers” ter gelegenheid van Holocaustherdenking

  Poetin beschul­digt “Oekraïense neonazi’s” van “misdaden tegen burgers” ter gelegen­heid van Holocaus­ther­den­king

  De Russische president Vladimir Poetin heeft ter gelegenheid van de Internationale Dag ter herdenking van de Holocaustslachtoffers “de neonazi’s in Oekraïne” beschuldigd van misdaden tegen burgers. “De lessen uit de geschiedenis vergeten leidt tot de herhaling van verschrikkelijke tragedies. Het bewijs is te vinden in de misdaden tegen burgers, de etnische zuiveringen en de strafacties die door neonazi’s in Oekraïne worden georganiseerd”, aldus het staatshoofd in een verklaring.