Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zullen morgen via video met elkaar overleggen.
Volledig scherm
Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zullen morgen via video met elkaar overleggen. © AFP

VS waarschuwen Rusland voor gevolgen van escalatie in Oekraïne: “Kosten zullen zeer hoog zijn”

Bij een militaire escalatie van het conflict in Oekraïne zal Rusland rekening moeten houden met ernstige gevolgen. De Amerikaanse president Joe Biden zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin bij de videoconferentie dinsdag duidelijk maken dat "de kosten zeer hoog zullen zijn, als Rusland tot een dergelijke actie zou beslissen". Dat heeft een medewerker van het Witte Huis maandag verklaard.

33 reacties

 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  Biden zou best wat assertiever mogen zijn of Poetin neemt een loopje met hem. Die heeft maar één doel : het communisme uitbreiden over gans Europa. En dan is ook Amerika een vogel voor de kat. Die moet nu toch ook beseffen dat Poetin de grootste leugenaar en machtsgeile dictator is van het noordelijk halfrond.
 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  1 maand geleden
  Dat oekraine hun plan trekken met Rusland, daar moet zich niemand gaan mee bemoeien want wij zullen de verliezers zijn, China en Noord Korea zullen zich ook moeien met alle gevolgen voor Europa want de Amerikanen wollen niets weten van Europa en dat is hun kans om Europa van de kaart te vegen.
 • emiel wouters

  1 maand geleden
  Waar is de tijd dat een Belgisch generaal zij, "als de russen aanvallen staan ze in 2 uur over de Rijn". Maar ja dat was dan de periode waarover het Belgisch leger besliste welke kleur het helmnetje moest hebben voor de camouflage. Met hun beter mat zullen ze ook wel in minder dan 2 uur nodig hebben. En dan moet eerst EU nog een vergadering kunnen samen roepen want met 27 is dat nog niet evident. Als ze dan beslissen dat de kleur van het helmnetje anders moet, dan hebben wij nieuwe kledij.
 • frans Vullings

  1 maand geleden
  @Kelly Verlinden, raakt de kern van de zaak, helemaal mee eens. Europa moet zich realiseren dat een goede buur beter is dan een verre vriend, nou, ja , "vriend"
 • André Cockx

  1 maand geleden
  Het domste wat Merkel en west eu ooit deed is de energievoorziening in handen van Rusland geven; Wie de energiein handen heeft krijgt gratis enorme macht. Onze universitairen o.a. ministers, zijn natuurlijk veel verstandiger.
 1. Spanje komt met maximumprijs van 2,94 euro voor zelftesten, ook viroloog Van Ranst is voorstander: “Overheid hoort testen betaalbaar te maken”

  Spanje komt met maximum­prijs van 2,94 euro voor zelftesten, ook viroloog Van Ranst is voorstan­der: “Overheid hoort testen betaalbaar te maken”

  Inwoners van Spanje zullen voor een zelftest vanaf nu nog maar een maximumprijs van 2,94 euro moeten betalen. Zo heeft de Spaanse regering een beperking aangekondigd op de testprijzen. Er werd al langer een maximumprijs beoogd, vooral nadat de vraag naar zelftesten tijdens de feestdagen enorm steeg. In ons land is er momenteel nog geen sprake van een maximumprijs voor antigeentesten, al is viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) wel een voorstander van het initiatief.
 1. “Wees bang en bereid u voor op het ergste”: hackers leggen Oekraïense overheidssites plat net nu 100.000 Russische troepen klaarstaan aan grens
  Oekraïne

  “Wees bang en bereid u voor op het ergste”: hackers leggen Oekraïense overheids­si­tes plat net nu 100.000 Russische troepen klaarstaan aan grens

  De websites van verschillende Oekraïense ministeries zijn gehackt, en dat net op het moment dat 100.000 Russische troepen klaarstaan aan de grens. Bezoekers van de sites van onder meer het ministerie van Onderwijs en van Buitenlandse Zaken kregen een boodschap in het Oekraïens, Russisch en Pools te zien. Daarin stond dat de persoonsgegevens van alle Oekraïense burgers zijn gewist op de computers van de instanties en dat ze openbaar zullen worden gemaakt. “Wees bang en bereid u voor op het ergste”, klonk het dreigend. Volgens de Oekraïense inlichtingendiensten (SBU) is er voorlopig echter nog geen lek ontdekt. De aanval is nog niet opgeëist.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.