Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken
Volledig scherm
Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken © REUTERS

VS vragen dat China stopt met intimidatie Taiwan

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft China opgeroepen om te stoppen met zijn pogingen om Taiwan te intimideren met "militaire, diplomatieke en economische druk". Dat stelt het ministerie in een verklaring. 

8 reacties

 • Dirk Verschueren

  2 jaar geleden
  Inderdaad Marcel Van Overloop, zoals je zegt, heroveren. Het was een deel van China, maar tijdens de burgeroorlog heeft de vluchtende Chiang Kai-shek Taiwan ingepalmd. De Amerikanen zagen hun kans mooi om daar ook hun macht uit te breiden en steunde de dictator Chiang Kai-shek. Zou zijn alsof Generaal Lee, Texas onafhankelijk zou verklaard hebben en de Russen hem daar in zouden steunen.
 • phil smedts

  2 jaar geleden
  De VS is zoals gewoonlijk weer aan het stoken om een oorlog te kunnen beginnen aan de andere kant van de wereld, zodat hun wapen industrie op volle toeren kan blijven draaien.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  USS T.Roosevelt onderweg,britten zullen volgen,NATO kan beter uit de weg blijven.
 • Dries De Preter

  2 jaar geleden
  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De nieuwe buitenlandminister van Amerika maakt meteen duidelijk dat China niets hoeft te vrezen: géén dreigement, géén ultimatum, en vooral geen woord over Hongkong. De Chinese machtshebbers hebben daar op 6 januari de voltallige parlementaire oppositie opgepakt, maar Biden en Blinken zwijgen. De reden is simpel (cfr Jean Vangronsvelt): China heeft de verkiezingskas van de Democrats gevuld.
 • M Veo

  2 jaar geleden
  Ken de geschiedenis, Mao heeft nooit Taiwan kunnen herveroveren van de amerikaans ondersteunde Chiang Kai-shek. Dat zit hen nog altijd dwars.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. China kondigt sancties aan tegen VS over Hongkong en Taiwan

  China kondigt sancties aan tegen VS over Hongkong en Taiwan

  De Chinese regering heeft maandag nieuwe sancties aangekondigd tegen de Verenigde Staten. Daarmee reageert het op eerdere Amerikaanse sancties na de massale arrestatie van prodemocratische betogers in Hongkong. Daarnaast werden ook sancties tegen de Amerikanen genomen als reactie op een virtuele ontmoeting tussen de Amerikaanse ambassadeur voor de Verenigde Naties Kelly Craft en de Taiwanese president Tsai Ing-wen. Dat meldde de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying.