Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken
Volledig scherm
Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken © REUTERS

VS vragen dat China stopt met intimidatie Taiwan

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft China opgeroepen om te stoppen met zijn pogingen om Taiwan te intimideren met "militaire, diplomatieke en economische druk". Dat stelt het ministerie in een verklaring. 

8 reacties

 • Dirk Verschueren

  1 maand geleden
  Inderdaad Marcel Van Overloop, zoals je zegt, heroveren. Het was een deel van China, maar tijdens de burgeroorlog heeft de vluchtende Chiang Kai-shek Taiwan ingepalmd. De Amerikanen zagen hun kans mooi om daar ook hun macht uit te breiden en steunde de dictator Chiang Kai-shek. Zou zijn alsof Generaal Lee, Texas onafhankelijk zou verklaard hebben en de Russen hem daar in zouden steunen.
 • phil smedts

  1 maand geleden
  De VS is zoals gewoonlijk weer aan het stoken om een oorlog te kunnen beginnen aan de andere kant van de wereld, zodat hun wapen industrie op volle toeren kan blijven draaien.
 • Mark Rutter

  1 maand geleden
  USS T.Roosevelt onderweg,britten zullen volgen,NATO kan beter uit de weg blijven.
 • Joske Vermeulen

  1 maand geleden
  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De nieuwe buitenlandminister van Amerika maakt meteen duidelijk dat China niets hoeft te vrezen: géén dreigement, géén ultimatum, en vooral geen woord over Hongkong. De Chinese machtshebbers hebben daar op 6 januari de voltallige parlementaire oppositie opgepakt, maar Biden en Blinken zwijgen. De reden is simpel (cfr Jean Vangronsvelt): China heeft de verkiezingskas van de Democrats gevuld.
 • Marcel Van Overloop

  1 maand geleden
  Ken de geschiedenis, Mao heeft nooit Taiwan kunnen herveroveren van de amerikaans ondersteunde Chiang Kai-shek. Dat zit hen nog altijd dwars.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. China kondigt sancties aan tegen VS over Hongkong en Taiwan

  China kondigt sancties aan tegen VS over Hongkong en Taiwan

  De Chinese regering heeft maandag nieuwe sancties aangekondigd tegen de Verenigde Staten. Daarmee reageert het op eerdere Amerikaanse sancties na de massale arrestatie van prodemocratische betogers in Hongkong. Daarnaast werden ook sancties tegen de Amerikanen genomen als reactie op een virtuele ontmoeting tussen de Amerikaanse ambassadeur voor de Verenigde Naties Kelly Craft en de Taiwanese president Tsai Ing-wen. Dat meldde de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying.
 3. Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen
  UPDATE

  Amerikaans rapport wijst uit: “Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie tegen Khashoggi” - 76 Saudi’s mogen VS niet meer binnen

  De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saudische journalist Jamal Khashoggi "gevangen te nemen of te doden". Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport. Washington stelt daarnaast ook een ‘Khashoggi-ban’ in tegen 76 individuen uit Saudi-Arabië. De mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties wil dat er ook sancties getroffen worden tegen bin Salman. Saudi-Arabië doet het rapport af als onzin en de Amerikaanse regering zegt de relatie nu te willen “herijken”.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica