Staal in een fabriek in Duitsland. De Europese Unie blijft voorlopig vrijgesteld van de Amerikaanse invoerheffingen op staal en aluminium. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn beslissing over de heffingen uitgesteld tot 1 juni.
Volledig scherm
Staal in een fabriek in Duitsland. De Europese Unie blijft voorlopig vrijgesteld van de Amerikaanse invoerheffingen op staal en aluminium. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn beslissing over de heffingen uitgesteld tot 1 juni. © EPA

VS verlengen vrijstelling van importheffingen: "Onzekerheid voor de markt blijft"

De Amerikaanse president Donald Trump verlengt de vrijstelling van de importheffingen op staal en aluminium voor de Europese Unie, Canada en Mexico met een maand. Dat bevestigde het Witte Huis gisterenavond, ruim drie uur voor het verstrijken van de uitzonderingsmaatregel.

6 reacties

 • Karel Valgaern

  3 jaar geleden
  paul lemmens: en de VS heffen op andere producten véél meer dan EU. Handelsovereenkomsten kunnen na jaren een beetje scheefgroeien, maar daar heeft vaak beide partijen schuld aan. Denk een beetje na vooraleer domme schrijfsels van anderen te kopieren.
 • Luc Lepoudre

  3 jaar geleden
  De Amerikaanse zware industrie is hopeloos verouderd, blijven hangen in hun gloriedagen van weleer. Nu kunnen ze de modernere en meer performante concurrentie niet meer aan en dat noemt dan volgens de Leading Succes People "oneerlijke concurrentie".
 • HUBERT VANHOVE

  3 jaar geleden
  het (grote Europa)is schijnbaar eerder een bange wezel die braaf afwacht wat Trump hen wil geven indien ze braaf zijn
 • Ludo Robben

  3 jaar geleden
  Als je een pakketje aankoopt buiten de EU weet je het wel ... invoerrechten, btw, inklaringskosten en afhandelingskosten. Als ik Trump was vroeg ik nog veel meer.
 • Eric Tielen

  3 jaar geleden
  En de chantage blijft...
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar