AP
Volledig scherm
© AP

VS steunen opheffing patenten coronavaccin

De Verenigde Staten scharen zich achter een voorstel om patenten op coronavaccins vrij te geven. Dat zei de Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai in een interview met persbureau Bloomberg. Ontwikkelingslanden betogen binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) al langer dat de kennis achter de vaccins niet beschermd zou moeten worden, zodat ook minder rijke landen snel grote delen van de bevolking kunnen vaccineren tegen Covid-19. De Wereldgezondheidsorganisatie reageert verheugd op de mededeling.

6 reacties

 • Naltam Kusmnkloten

  1 jaar geleden
  Waarom zouden ze dat doen? We spreken hier over miljarden. Ze zouden goed zot zijn om dat uit handen te geven. Van mensen krijg je toch allen stank voor dank. Dat ze maar goed hun zakken vullen ondertussen dat de rest van de wereld ligt te sterven. Dat is toch de maatschappij dat we willen, niet? Of is het nu opeens anders nu dat de arroganten ook dreigen het slachtoffer te worden. Ik lach mij kreupel.
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  VS staat hierachter? Viagra van pfizer en coca-cola zeggen genoeg over octrooien
 • JP Clemens

  1 jaar geleden
  Ieder mens heeft recht op vaccinatie waar dan ook, men weet nog steeds niet waar het virus vandaan komt, is het niet de farmaceutische industrie die virussen kweekt en op de bevolking los laten, om nadien een vaccin op de markt brengen om het virus te bestrijden, is ook een middel voor multinationals om miljarden te verdienen. Het lijkt me verdacht dat er een vaccin was op minder dan 1 jaar wat anders minimum 7 jaar duurt Het vaccin was volgens mij reeds klaar voor de aanvang van de Pandemie
 • Lisette Willems

  1 jaar geleden
  Ze hadden in de eerste plaats de handen in elkaar moeten steken en SAMEN een vaccin vinden en maken. We hadden al veel verder gestaan.
 • willy staes

  1 jaar geleden
  Het probleem is dat de bedrijven niet meer geneigd zullen zijn zich toe te leggen op vaccin onderzoek . Vergeet niet dat er gigantisch veel geld daar in gestopt wordt en wie werkt er nu gratis ,u niet ik ook niet !