President Joe Biden.
Volledig scherm
President Joe Biden. © REUTERS

VS-president Biden belooft "territoriale integriteit" van Oekraïne te verdedigen

Op een persconferentie ter gelegenheid van de NAVO-top in Brussel heeft de Amerikaanse president Joe Biden beloofd de “territoriale integriteit” van Oekraïne te verdedigen.

6 reacties

 • Hendrik Goris

  1 maand geleden
  Rusland heeft de grenzen van Oekraïne gewaarborgd in ruil voor het opgeven van al hun kernraketten. Hadden ze dat niet gedaan, had Rusland hen nooit durven aanvallen.
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  De Amerikanen willen niet dat we Russisch gas en olie kopen. Oorlog gaan stoken met de Russen zal een goede reden worden om Rusland te boycotten. Europa gaat deze farce zwaar gaan betalen. En wij gaan ze daar graag bij helpen.
 • Tamsin Andersen

  2 maanden geleden
  Blijf weg, Biden ! Waar de Amerikanen zich gaan moeien, draait het enkel om geld en macht, niet om mensenrechten ! Waarom moet Putin wegblijven uit Oekraïne en Biden niet ?
 • jan wuyts

  2 maanden geleden
  Oekraïne niets te zoeken bij de NAVO dit is gewoon een provocatie tegenover Rusland dat Biden oorlogje gaat stoken in zijn achtertuin en niet in Europa.
 • Frederik Vandevelde

  2 maanden geleden
  Met wat moeit Amerika zich. Oekraiene is geen NAVO lid. Hoe zou Amerika reageren mocht Rusland de grens van Oekraiene verdedigen?