Een getekende map van de Nord Stream 2 gaspijpleiding in Duitsland. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een getekende map van de Nord Stream 2 gaspijpleiding in Duitsland. Archiefbeeld. © AP

VS: Nord Stream 2 gaat niet door bij Russische inval Oekraïne

Als Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen, zal dat betekenen dat de gaspijpleiding Nord Stream 2 "niet doorgaat". Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zegt dat hij daar "heel duidelijk over wil zijn".

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Europese leiders waarschuwen Poetin voor “hoge kostprijs” van inval in Oekraïne

  Europese leiders waarschu­wen Poetin voor “hoge kostprijs” van inval in Oekraïne

  Bijkomende militaire agressie tegen Oekraïne zal voor Rusland “massieve gevolgen en een hoge kostprijs” met zich meebrengen. Die waarschuwing hebben de Europese leiders uitgestuurd naar de Russische president Vladimir Poetin. De afgelopen weken hebben zich tot 175.000 Russische troepen verzameld aan de grens met Oekraïne. Het is onduidelijk wat Poetins beweegredenen zijn om zich zo te laten gelden, maar westerse landen sluiten een inval van Rusland in Oekraïne niet uit.
 1. Britse en Russische ministers van Defensie plannen ontmoeting over Oekraïne, VS sturen militaire hulp naar Oekraïne
  Update

  Britse en Russische ministers van Defensie plannen ontmoeting over Oekraïne, VS sturen militaire hulp naar Oekraïne

  De Russische minister van Defensie Sergej Shoigu en zijn Britse ambtgenoot Ben Wallace zullen in Moskou overleg plegen over de Oekraïense crisis. Dat heeft een medewerker van het Britse ministerie zaterdag meegedeeld. Intussen hebben de Verenigde Staten in de nacht van vrijdag op zaterdag militair hulpmaterieel naar Oekraïne gestuurd. Duitsland is niet van plan wapens te leveren, wel zal er een veldhospitaal worden geleverd.