Amerikaans minister van Defensie Lloyd Austin.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Defensie Lloyd Austin. © REUTERS

VS na nieuwe dreigementen Poetin: “Rusland breidt nucleair arsenaal uit”

Rusland is bezig met de uitbreiding en modernisering van zijn nucleair arsenaal. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin vrijdag. De Russische president Vladimir Poetin suggereerde eerder op de dag opnieuw dat hij kernwapens zal inzetten om Rusland te beschermen.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Bekende YouTuber betaalt oogoperatie van maar liefst 1.000 mensen met oogaandoening

  Bekende YouTuber betaalt oogopera­tie van maar liefst 1.000 mensen met oogaandoe­ning

  Een 24-jarige Amerikaanse YouTuber, genaamd MrBeast, betaalt de oogoperatie van duizend slechtziende mensen. Het is niet de eerste keer dat de wereldberoemde YouTuber grote sommen geld uitdeelt. Eerder liet hij ook al huizen bouwen voor daklozen en startte een campagne om 20 miljoen bomen te planten. Veel mensen vinden dat MrBeast mooie daden verricht, maar anderen uiten kritiek. “Doet hij dit niet enkel voor zijn eigen populariteit?”, klinkt het.
 3. KIJK. Trump geeft 400 (!) keer hetzelfde antwoord tijdens urenlang verhoor in fraudezaak
  28

  KIJK. Trump geeft 400 (!) keer hetzelfde antwoord tijdens urenlang verhoor in fraudezaak

  De procureur-generaal van New York heeft een rechter gevraagd om sancties op te leggen aan de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, zijn volwassen kinderen, de Trump Organization en hun advocaten. Ze doet dat vanwege hun ‘aantoonbaar onjuiste’ antwoorden op haar fraudezaak van 250 miljoen dollar tegen hen. Op nieuwe videobeelden die zijn vrijgegeven is te zien hoe Trump zich tijdens een ondervraging afgelopen zomer 400 keer op zijn zwijgrecht beroept.
 1. Opnieuw arrestaties in Oekraïense corruptiesaga: misbruik van geld voor wederopbouw en aankoop van slechte legeruitrustingen
  30

  Opnieuw arresta­ties in Oekraïense corrupties­a­ga: misbruik van geld voor wederop­bouw en aankoop van slechte legeruit­rus­tin­gen

  In de grootschalige corruptiesaga die speelt in Oekraïne zijn opnieuw aanhoudingen verricht. Het gaat om functionarissen van het leger die zouden hebben gesjoemeld bij de aankopen voor de troepen om zichzelf te verrijken. Daarnaast zouden ambtenaren - waaronder een vice-gouverneur - in Oost-Oekraïne geld voor de wederopbouw in eigen zak hebben gestoken. Vorige week hebben al verschillende politici en ambtenaren - al dan niet uit eigen beweging - het veld geruimd door beschuldigingen van zelfverrijking.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.