Een man gehuld in muts en een dekens licht zichzelf bij met een kaarsje tijdens een stroomonderbreking in Lviv, een stad in het westen van Oekraïne.
Volledig scherm
Een man gehuld in muts en een dekens licht zichzelf bij met een kaarsje tijdens een stroomonderbreking in Lviv, een stad in het westen van Oekraïne. © AFP

VS maakt “substantieel bedrag” vrij voor Oekraïense energie-infrastructuur

De Verenigde Staten kondigen dinsdag lokale tijd" aanzienlijke" financiële steun aan Oekraïne aan om het land te helpen om de schade aan zijn energie-infrastructuur aan te pakken. Dat zeggen hoge Amerikaanse functionarissen.

 1. Franse Sihem (18) dood teruggevonden in bos, aangetrouwde neef (39) bekent moord

  Franse Sihem (18) dood teruggevon­den in bos, aangetrouw­de neef (39) bekent moord

  In de Franse provincie Gard, in het zuiden van het land, is het lichaam van een jonge vrouw teruggevonden in een bos. Dat melden verschillende Franse media en is bevestigd door de politie. De 18-jarige Sihem Belouahmia was al sinds 25 januari vermist. De politie arresteerde eerder deze week de 39-jarige neef van het slachtoffer. Die laatste heeft ondertussen toegegeven dat hij Sihem om het leven heeft gebracht na een uit de hand gelopen ruzie.
 2. Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”
  Play

  Onze oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”

  “Rusland probeert om de winterse kou tegen de mensen te gebruiken”, dat zegt Oekraïens president Zelensky in een videoboodschap. Twee weken geleden viel de eerste sneeuw in Oekraïne. Op veel plaatsen gaan de temperaturen onder nul. De systematische beschietingen van energiecentrales zetten grote stukken van het land geregeld zonder stroom en warmte. Hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat gaat wegen voor de bevolking.