Archiefbeeld van een drone van het Iraanse leger.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een drone van het Iraanse leger. © VIA REUTERS

VS leggen sancties op aan Iranïers voor linken met droneaanvallen

De Amerikaanse regering legt sancties op aan vier Iraanse individuen en twee entiteiten omdat ze steun zouden hebben gegeven aan activiteiten met onbemande luchtvaartuigen (Unmanned Aerial Vehicle). Dat melden de Amerikaanse ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken.

2 reacties

 • Geert Talloen

  1 jaar geleden
  Wij zijn in Iran geweest. Afgezien van het regime, heel lieve mensen, oude beschaving en cultuur. Zij verdienen niet om zo behandeld te worden.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Alleen de VS mag deze hebben en gebruiken zeker Kijk in het verleden met doden als gevolg maar deze mogen dat
 1. OVERZICHT. Al meer dan 8.100 doden na aardbeving in Turkije en Syrië
  Update

  OVERZICHT. Al meer dan 8.100 doden na aardbeving in Turkije en Syrië

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 zijn al zeker 8.164 doden gevallen. Dat blijkt uit een nieuwe balans. In Turkije werden 5.894 doden geteld, in buurland Syrië zijn zeker 2.270 mensen omgekomen. Hulp uit de hele wereld is onderweg, maar het slechte weer bemoeilijkt de zoektocht naar overlevenden. De totale omvang van de ramp blijft nog onduidelijk, veel mensen zijn nog vermist. De WHO vreest dat de dodentol nog kan oplopen tot boven de 20.000.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.