AFP
Volledig scherm
© AFP

VS keuren Pfizer-coronavaccin goed voor 12- tot 15-jarigen

De Amerikaanse autoriteiten hebben het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goedgekeurd voor gebruik bij 12- tot 15-jarigen. De medicijnwaakhond FDA spreekt over een nieuwe belangrijke stap in de strijd tegen het coronavirus.

2 reacties

 • Anne-Marie De Smedt

  1 maand geleden
  @Marianne Torfs, deze goedkeuring is inderdaad gebaseerd op de klinische studieresultaten met deze leeftijdsgroep. Er wordt niets goedgekeurd zonder dat er eerst een klinische studie uitgevoerd is. Er waren meer dan 2000 jongeren in de studie. De studies voor kinderen van 6 maanden tot en met 11 jaar lopen nog.
 • marianne torfs

  1 maand geleden
  Alles word goedgekeurd , hoe kunnen ze nu oordelen , waren er kinderen bij die test personen ?
 1. Weerwerk bieden, indammen en de dialoog aangaan: EU stelt nieuwe Rusland-strategie voor

  Weerwerk bieden, indammen en de dialoog aangaan: EU stelt nieuwe Rus­land-strategie voor

  De Europese Unie moet weerwerk bieden aan Rusland als het de mensenrechten schendt en de pogingen van het land bemoeilijken om de Europese belangen te ondermijnen, maar tegelijk ook de dialoog aangaan als Brussel daar zelf mee gebaat is, bijvoorbeeld voor het wegwerken van handelsbelemmeringen. Dat is in een notendop de nieuwe Rusland-strategie van de Europese Commissie. Buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell hoopt dat de staatshoofden en regeringsleiders de strategie zullen goedkeuren.